Treceți la conținutul principal

PREZENTARE PERMACULTURA

Seminar despre Permacultură

Am fost la Eco-Village Moldova unde am împărtășit timp de o oră experiența și descoperirile în domeniul Permaculturii în propria grădină. Am fost bucuros să răspund la toate întrebările legate de acest subiect. Îmi place să lucrez în colaborare cu natura, mai ales că acest lucru ne poate face viața autosuficientă și durabilă.


PRIMĂVARA

Primavara in a grădina cu permacultură va fi întotdeauna mai frumoasă și mai plină de natură. Diferența este ușor de recunoscut. Grădina mea este plină de diversitate organică, pomi fructiferi, tufișuri, ierburi, de asemenea, tot solul este acoperit cu fîn, frunziș sau paie care imită mediul natural. În partea stângă, există un teren deschis vizibil, deșert agricol așa cum îl numesc astăzi. Aceasta este marea diferență între grădina cu Permacultură și grădina administrată în mod tradițional. Știm că numai într-o grădină cu Permacultură viața biologică și solul fertil vor fi din ce în ce mai bune în fiecare an, acesta este modul natural și singurul mod de a ne îngriji de lumea noastră naturală.VEDERE PRIN GEAM PRIMĂVARA

Vedere din fereastră în primăvară când cresc plante tinere în cutie. Semințele pe care le folosesc aici sunt ale mele, sunt organice și de moștenire, folosesc doar acest tip de semințe, deoarece sunt mai puternice și pot produce semințe în fiecare an. Plantele tinere după o lună și jumătate sunt gata să fie replantate în grădină, cresc în cutie doar câteva specii de plante vegetale, majoritatea semințelor le semăn direct în solul grădinii, acesta este cel mai bun mod, desigur dacă speciile de plante sunt de moștenire.


VEDERE DIN PARTEA DE SUD A GRĂDINII

Punctul de vedere de primăvară din partea de sud a grădinii, acest design cu diversitate oferă doar permacultura, aici putem vedea pomi fructiferi, arbuști, flori și plante în creștere împreună. Această combinație face ca grădina să arate naturală și sănătoasă cu liniștite, sub cer ca un colț de rai ca o grădină Eden este modul în care oamenii o descriu. Pentru a crea o grădină ca aceasta aveți nevoie de 5 ani de management activ, lucrând în armonie și cu pasiune. În imaginile următoare, veți vedea acest loc cum arată vara.


PLANTELE DE ROȘII 

Cele mai multe dintre legumele mele sunt cultivate în acest fel, solul este acoperit cu mulci, în imagine putem vedea plante roșii, ele cresc fără arat, cultivare, fără irigare, (sau este necesar irigare doar în cazul în care nu plouă la cel puțin o dată pe săptămână). Doar primăvara, replantez plantele de roșii în sol, afânând doar o mică zonă în care vor crește rădăcinile, apoi voi acoperi solul cu paie. Există mai multe trucuri și sfaturi pe care le poți învăța de la mine aici la mine, unde te pot găzdui, de ceva vreme organizez în fiecare lună un atelier în care oamenii pot învăța în practică.


PLANTELE DE CARTOF


PREGĂTIREA SOLULUI

Grădina cu permacultură în primăvară, când încep să pregătesc solul pentru semințe noi care vor crește pentru începutul sezonului. Putem vedea balotul de paie, eu folosesc paiele în fiecare primăvară și toamnă pentru mulcirea plantelor tinere, tufișurilor, copacilor. Mulcirea ajută, de asemenea, la menținerea umidității în sol, mai târziu, când se va descompune mulciul, care dă hrană macro și microorganismelor din sol. Primăvara este cea mai importantă perioadă a anului când planific și mă organizez unde să plantez plante tinere.


VEDERE VARA

Vedere de vară a părții sudice din grădina, designul uimitor al diversității oferă doar Permacultura. Aici putem vedea pomi fructiferi, tufișuri, flori și plante crescând împreună. Pentru a crea o grădină ca aceasta aveți nevoie de 5 ani de management activ, lucrând în armonie și cu pasiune. Vara este ca un festival al naturii și cel mai productiv moment al anului, există o mulțime de fructe, fructe de pădure și ierburi pentru infuzii.
Doriți să învățați cum să vă creați propria grădină ?

Sau aveți vreo altă întrebare cu privire la alte servicii pe care le ofer?

Completați formularul de contact sau contactați direct.

Aștept cu nerăbdare să lucrez cu tine!
WhatsApp și Telegram +37369072674
Îți mulțumesc pentru interes!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

VLOG - PERMACULTURA IN MOLDOVA LA ECOCOSTEL

Vlog - Permacultura în Moldova Grădina EcoCostel este situată pe același teren al pensiunii EcoCostel, în partea de sud a Moldovei, lângă orașul Cahul, în satul Roșu.  Proprietarul Constantin este pasionat de Permacultură, o metodă de grădinărit durabilă, unde are o grădină frumoasă în care cresc o varietate de plante, ierburi, pomi fructiferi, tufișuri de fructe de pădure.  Această grădină locală oferă o varietate de semințe organice sau semințe de moștenire, rădăcini de plante și flori, tufe tinere și pomi fructiferi.  Constantin, oferă cursuri online și offline folosind metode practice cu exemple.  Veți învăța tot ce aveți nevoie pentru a începe o grădină de la zero, folosind, de asemenea, minimum de timp și resurse.  Metodele pe care le veți descoperi aici sunt naturale și simple, luate din principiile și natura Permaculturii.  În ultimii 9 ani, Constantin a experimentat și a învățat despre grădinăritul ecologic și viața durabilă, astfel că a dobândit atât de multe cunoștințe, iar

AGRICULTORUL VIITORULUI ESTE IN SATUL ROSU

UNIC / Este tânăr, cunoaște limbi străine și repară calculatoare, însă „ascunde” o adevărată comoară în spatele casei, care i-ar face invidioși pe mulți dintre carieriști sau marii businessmeni. Constantin Furtuna din satul Roșu, raionul Cahul, pare la prima vedere un tânăr care nu s-ar deosebi în mulțime, însă când vine mai aproape și începe să vorbească „te scutură” de tot ce-i negativ și stresant și te face să vezi și să înțelegi viața altfel. Nu i se șterge nicio clipă de pe chip zâmbetul, iar fiecare gest transmite o poftă incomensurabilă de viață. A descoperit acasă o altfel de agricultură Spune că s-a simțit mereu contopit cu natura și a venit să studieze ecologia în capitală „pentru a întinde o mână de ajutor celei care ne ține în viață”. „Natura este în pericol din cauză că omul își dorește tot mai multe de la ea fără să-i pese că ea poate oferi lucruri cu mult mai frumoase, dacă nu ar fi hărțuită. Am renunțat la facultate, pentru că nu era ceea ce am așteptat. În 2012, am rev