Treceți la conținutul principal

ANOTIMPURILE LA ECOCOSTEL

Primăvara la EcoCostel este sezonul perfect pentru a vă bucura de magia naturii din grădina EcoCostel - un proiect al lui Constantin.

Întreaga grădină este proiectată și implementată folosind Permacultura. Această metodă permite plantare diversificată a pomilor, arbuștilor, florilor, legumelor și ierburilor să crească atât în ​​armonie, cât și ecologic. Primăvara semnalează momentul plantării, semănatului, plivirii și recoltării plantelor proaspete. Constantin lucrează activ în grădină, gestionând singur toate aspectele, totuși, în timpul vizitei dvs., dacă doriți să vă implicați în grădinărit, Constantin vă va lăsa să vă alăturați și veți învăța metode practice de grădinărit pe parcurs.

Frumusețea primăverii este uimitoare, toți pomii fructiferi se găsesc într-o competiție naturală pentru a avea cât mai multe flori, putând produce multe fructe de vară. Un număr mare de albine sunt atrase de aromele amețitoare ale primăverei, în grădină chiar trăiesc cîteva familii de albine, și ajung în grupuri mari pentru a-și începe munca pentru a asigura o abundență de fructe vara. Aerul cald și proaspăt al primăverii te face să te simți creativ și energic. Natura sărbătorește în aceste zile un început și o nouă viață. Aici, sunt atât de multe de văzut, de admirat, de descoperit, bineînțeles că sunteți bineveniți să călătoriți în acest colțișor mic sub cerul însorit din sudul Moldovei.


Vara este uimitoare, fructele și pomușoarele, sunt coapte, mai târziu și legumele vin pentru salate proaspete pe care Constantin le pune pe masa oaspeților. Toți copacii și plantele sunt pline de frunze verzi, ceea ce oferă o vedere frumoasă. Zilele sunt însorite și calde, ploaia vine din când în când și momentele acestea sunt, de asemenea, minunate, deoarece aerul va fi răcorit. Păsările care trăiesc în grădină vor cânta melodii de dimineață imediat după răsăritul soarelui. Ierburile din grădină și florile de vară conferă o aromă care îi face pe toți să se bucure de acest rai la țară.

Zona de camping și dușul de vară sunt gata de utilizare. Chiar și Wi-Fi și grătarul sunt acolo, dar cine îl va folosi dacă este atât de răcoros la umbra copacilor să se relaxeze pe iarbă ascultând păsările. Sportul se poate face în aer liber, deoarece există bară/paralele și diferite jocuri. Nopțile de aici sunt minunate, multe sunete de insecte pot fi ascultate, iar stelele sunt atât de multe, toate vizibile mult mai bine. Seara, apusul soarelui poate fi văzut de pe un balcon lângă zona de camping. Desigur, vă puteți bucura mai mult de toate în timpul verii, în vizita la EcoCostel.


Toamna este foarte colorată, mereu plină de fructe, pomușoare nuci și legume. Întreaga grădină înainte de a se pregăti pentru odihnă oferă ultimele bunătăți. De data aceasta este relaxant și cu miros de frunze și flori de toamnă. Constantin gătește bucate cu legume proaspete chiar din grădină, în această perioadă a anului. În toamnă, Constantin obișnuiește să facă drumeții prin margine de sat pentru colectarea fructelor de pădure, oricine îi place această activitate, este invitat. La mijlocul lunii septembrie în Moldova strugurii sunt gata, iar oamenii din satul Roșu culeg struguri pentru a face vin, Constantin a organizat pentru oaspeții care doreau să practice această activitate, ajutând vecinii să culeagă și să facă vin. În ultimii ani, aceasta a fost o experiență de viață extraordinară pentru mulți dintre oaspeți.

Pregătirea roșiilor și a varzei pentru a fi murată, și a colectarii nucilor, toate aceste activități sau chiar altele sunt destinate pregătirii înainte de venirea iernii.

Iarna momentele fabuloase devin realitate, când este multă zăpadă și cel mai bun moment pentru utilizarea saunei. Iernile din sudul Moldovei nu sunt atât de reci, de obicei multe zile sunt de la 0 la -4 noaptea, în timpul zilei majoritatea este de +2 la +8, dar câteva zile când vine un ciclon -9 poate fi chiar și în timpul zilei, noaptea cel mai rece poate fi -18 dar rar. Iernile de la EcoCostel sunt mai calde în interior, făcând focul cu lemne și încălzind o sobă de cărămidă pentru încălzirea camerelor.

Constantin este mereu pregătit pentru încălzirea saunei, oferind și ceai gustos din propriile sale ierburi. Ce frumoase și minunte sunt zilele în care zăpada acoperă totul în jur, această perioadă a anului este miraculoasă. Aerul devine atât de curat și de proaspăt, pe timp de noapte cerul este senin și stelele sunt vizibile foarte bine.

Rezervați-vă camera la EcoCostel din pagina ContactServiciile noastre nu sunt taxate, dar este binevenit un sprijin cu o donație. Îți mulțumesc pentru interes!


BLOG  |  ECOTURISM  |  PROIECT ECO  |  VLOG  |  PERMACULTURA  |  CĂLĂTORIA MEA  |  AJUTAND  |  CONTACT  |  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

PREZENTARE PERMACULTURA

Seminar despre Permacultur ă Am fost la Eco-Village Moldova unde am împărtășit timp de o oră experiența și descoperirile în domeniul Permaculturii în propria grădină. Am fost bucuros să răspund la toate întrebările legate de acest subiect. Îmi place să lucrez în colaborare cu natura, mai ales că acest lucru ne poate face viața autosuficientă și durabilă. PRIMĂVARA Primavara in a grădina cu permacultură va fi întotdeauna mai frumoasă și mai plină de natură. Diferența este ușor de recunoscut. Grădina mea este plină de diversitate organică, pomi fructiferi, tufișuri, ierburi, de asemenea, tot solul este acoperit cu fîn, frunziș sau paie care imită mediul natural. În partea stângă, există un teren deschis vizibil, deșert agricol așa cum îl numesc astăzi. Aceasta este marea diferență între grădina cu Permacultură și grădina administrată în mod tradițional. Știm că numai într-o grădină cu Permacultură viața biologică și solul fertil vor fi din ce în ce mai bune în fiecare an, acesta este mod

VLOG - PERMACULTURA IN MOLDOVA LA ECOCOSTEL

Vlog - Permacultura în Moldova Grădina EcoCostel este situată pe același teren al pensiunii EcoCostel, în partea de sud a Moldovei, lângă orașul Cahul, în satul Roșu.  Proprietarul Constantin este pasionat de Permacultură, o metodă de grădinărit durabilă, unde are o grădină frumoasă în care cresc o varietate de plante, ierburi, pomi fructiferi, tufișuri de fructe de pădure.  Această grădină locală oferă o varietate de semințe organice sau semințe de moștenire, rădăcini de plante și flori, tufe tinere și pomi fructiferi.  Constantin, oferă cursuri online și offline folosind metode practice cu exemple.  Veți învăța tot ce aveți nevoie pentru a începe o grădină de la zero, folosind, de asemenea, minimum de timp și resurse.  Metodele pe care le veți descoperi aici sunt naturale și simple, luate din principiile și natura Permaculturii.  În ultimii 9 ani, Constantin a experimentat și a învățat despre grădinăritul ecologic și viața durabilă, astfel că a dobândit atât de multe cunoștințe, iar

AGRICULTORUL VIITORULUI ESTE IN SATUL ROSU

UNIC / Este tânăr, cunoaște limbi străine și repară calculatoare, însă „ascunde” o adevărată comoară în spatele casei, care i-ar face invidioși pe mulți dintre carieriști sau marii businessmeni. Constantin Furtuna din satul Roșu, raionul Cahul, pare la prima vedere un tânăr care nu s-ar deosebi în mulțime, însă când vine mai aproape și începe să vorbească „te scutură” de tot ce-i negativ și stresant și te face să vezi și să înțelegi viața altfel. Nu i se șterge nicio clipă de pe chip zâmbetul, iar fiecare gest transmite o poftă incomensurabilă de viață. A descoperit acasă o altfel de agricultură Spune că s-a simțit mereu contopit cu natura și a venit să studieze ecologia în capitală „pentru a întinde o mână de ajutor celei care ne ține în viață”. „Natura este în pericol din cauză că omul își dorește tot mai multe de la ea fără să-i pese că ea poate oferi lucruri cu mult mai frumoase, dacă nu ar fi hărțuită. Am renunțat la facultate, pentru că nu era ceea ce am așteptat. În 2012, am rev