Treceți la conținutul principal

CE SPUN OASPETII NOSTRI...

 „Am avut privilegiul de a rămâne cu Constantin câteva săptămâni în toamna anului 2014. Constantin a fost gazda desăvârșită. El ne-a arătat cu entuziasm siturile satului său, Roșu, și ale orașului Cahul și a demonstrat multă răbdare cu toate întrebările noastre. Abilitățile sale culinare sunt de primă clasă și ne-a plăcut să aflăm de la el despre permacultură și viața în Moldova. La cererea noastră, el a făcut chiar aranjament pentru ca noi să vizităm școala elementară locală și să ajutăm la cules poamă la casa vecinului său. El este un mare ambasador în regiune și în țară în ansamblu și sperăm să ne întoarcem la acasă lui cândva curând. ” www.triciaannemitchell.com

Tricia și Shawn din SUA


„Am avut norocul de a petrece o noapte acolo acum câteva luni și va rămâne una dintre cele mai bune amintiri ale mele despre Moldova. Locația EcoCostel este situată în mediul rural, nu departe de Cahul și este locul perfect pentru acesta dacă doriți o escapadă naturală, mai ales dacă sunteți vegetarian și admirați plantele? Sau sunteți interesat de un mod de viață durabil. Constantin este o gazdă uimitoare, foarte prietenoasă și primitoare. El vă poate spune tot ce trebuie să știți despre permacultură (și să vă arate grădina uimitoare, vă va schimba perspectiva asupra modului în care să cultivați alimente) și îmi amintesc că am avut o conversație interesantă despre veganism și vegetarianism. Aa, și am luat și o cină foarte bună (mănânc în continuare mămăligă cu brânză și îmi amintesc de șederea mea la EcoCostel acum). Recomand cu siguranță acest loc, este fără de preț, dar confortabil și veți întâlni un tip plin de compasiune care te poate învăța multe :) ”

Margaux și Thomas din Franța


„Am petrecut 3 nopți și zile fantastice la Roșu, fiind servit de  proprietarul EcoCostel Constantin. Am avut parte de un tur cu bicicleta și a fost o pauză perfectă a călătoriei, mi-a arătat în jurul regiunea locală și m-am bucurat de ospitalitatea prietenoasă și autentică a lui Constantin. Chiar m-am simțit binevenit și am petrecut timp descoperind zona locală, culegând fructe sălbatice și explorând micul sat local. Orașul mai mare Cahul este în apropiere și România la doar câțiva kilometri distanță. Un sejur cu adevărat minunat și o experiență cu totul diferită de celelalte pensiuni obișnuite la care am fost. :) ”

David (ciclist) din Regatul Unit


"EcoCostel a fost cel mai bun loc pe care l-am vizitat în călătoria mea europeană de două luni. Am fost în fiecare țară și acest sat este paradisul. O persoană ar trebui să-l viziteze din motivul că are o locație care deconectează de rutina stresantă și curăță corpul cu această grădină uimitoare și m-a învățat cum să trăiesc mai bine cu cunoștințele lui Constantin despre dietele sănătoase. Am primit idei noi despre legumele și ierburile delicioase pe care le-am consumat acolo. Mi-a plăcut mult! ”

Alejandro din Uruguay


„Casa și grădina EcoCostel este un foarte bun exemplu de ospitalitate moldovenească. Dacă doriți să trăiți o experiență rurală autentică și unică și doriți să gustați cea mai autentică și gustoasă mâncare tradițională, trebuie să vizitați această locație rurală. De asemenea, proprietarul său (Constantin) este cel mai bun exemplu de prietenie, ospitalitate și bunătate. ”

Manuel din Spania


„Sper că oamenii susțin tinerii antreprenori din Moldova precum Constantin, a căror viață este dedicată vieții durabile și sănătoase. În timpul șederilor mele am putut învăța foarte multe de la Constantin despre permacultură, tradiții și cultura Moldovenilor, precum și un pic de limba rusă, deoarece el nu are nicio problemă în a comunica în trei limbi la o masă tradițională moldovenească pentru a media conversații dintre oaspeți fără un limbaj comun. Locația EcoCostel este curată, cald iarna și are frăția unei case confortabile amplasate într-un sat vechi de 500 ani. Oricine caută o gazdă excelentă, mâncăruri locale și ospitalitate greu de găsit nu ar trebui să caute mai departe decât satul Roșu și EcoCostel. ”

Robyn din SUA


„EcoCostel este cel mai bun loc pentru a descoperi viața din satul moldovenesc, a întâlni oameni din Moldova, a încerca mâncare bună și a descoperi multe despre cultură și istorie. Constantin, proprietarul localului, este un tip entuziast în multe lucruri interesante, cum ar fi vegetarianismul, permacultura, turismul durabil. El te va face să te simți ca acasă și nu vei vrea să părăsești acest loc! Www.DesPlansSurLaComete.blogspot.com

Prietenii mei din Franța


„Am venit la casa EcoCostel cu niște prieteni la sfârșitul verii și am stat acolo o noapte. Apreciem foarte mult grădina și casa, cu un frumos decor moldovenesc. Constantin este o persoană foarte primitoare și a fost o plăcere să discute cu noi despre Moldova, agricultură, gătit, călători. Cu siguranță, nu vei regreta călătoria dacă vei veni la casa lui Constantin ”

Ludivine din Franța


„Numele meu este Oxana, sunt vegetariană și îmi place viața și mâncarea sănătoasă, așa că casa și grădina lui Constantin au fost ca un paradis pentru mine și un bun exemplu că visele devin realitate !! Mi-aș dori întotdeauna să am o casă și o astfel de grădină unde să poți cultiva mâncare ecologică !! A fost o astfel de plăcere să zburăm departe de viața orașului cu zgomotul, aerul murdar și mulți oameni în acest mic sat confortabil și plăcut. Am fost acolo în timpul verii, așa că am avut posibilitatea să mănânc fructele și legumele pe care Constantin le cultivă direct de la pământ și să beau ceai de mentă !! Dacă îți plac lucrurile simple, dar cu adevărat importante din viața noastră, cum ar fi natura, mâncarea sănătoasă și vrei doar să vezi cum să trăiești în satul moldovenesc, casa lui Constantin este cea mai bună oportunitate pentru tine. Veți avea o dorință arzătoare de a reveni acolo. Desigur !! "

Oxana din Moldova


„Locația EcoCostel este o experiență magnifică pentru orice călător care dorește să arunce o privire în inima și sufletul unei țări! Vă recomand cu căldură acest loc pentru că este o experiență foarte specială! Pentru timpul șederii noastre am fost tratați nu doar ca oaspeți, ci ca prieteni! Ceea ce personal mi-a plăcut cel mai mult în afară de oamenii amabili și ospitalieri pe care i-am întâlnit a fost bucătăria moldovenească remarcabilă, care conține doar alimente organice din grădina EcoCostel! Nu vă puteți plictisi aici, deoarece EcoCostel și împrejurimile sale oferă diverse activități. Înot, drumeții, grădinărit, ciclism etc. pentru cei mai activi, dar și restaurant și baruri din orașul apropiat Cahul pentru cei mai petrecăreți și apoi la EcoCostel însuși, care este locul ideal pentru a vă relaxa și a umple bateriile. Încearcă! Nu vei regreta! Noroc! ”

Manuel din Elveția


„Experiență minunată la EcoCostel. Trăiește viața reală a frumosului sat Roșu în contact cu natura și cu toate conforturile de care ai nevoie într-o situație grozavă de genul acesta. EcoCostel este cel mai bun! Împărtășiți cu el șederea dvs. în Moldova și nu veți pierde acea șansă a vieții de a vedea un loc unic in călătoria voastră. ” Www.pasqualeautiero.com

Pasquale din Napoli


„Sunt dintr-o fermă din Germania. Așa că am fost destul de încântat de grădina lui Constantin și de agricultura la scară mică într-un sat moldovenesc. Am fost impresionat că a crescut atât de multe fructe și legume diferite. Mai ales despre acel fruct (gutui, dud), de care nu am auzit până acum. Și chiar au un gust minunat. Cumpăram câteva fructe și legume de pe piața din apropiere (de asemenea, toate lucrurile locale și proaspete) și am mâncat atât de bine. Pe lângă mâncarea acest loc este perfect pentru relaxare într-un loc îndepărtat. Majoritatea străzilor din acest sat sunt deja pavate. Unii locuitori își iau apa dintr-o fântână. Romantic! Este ca o altă lume de demult timp în urmă, împreună cu o gazdă cu inima deschisă. ”

Arne din Germania


„Am avut norocul de a petrece câteva săptămâni cu Constantin. El este o gazdă remarcabil de grațioasă ... întotdeauna cu un zâmbet pe buze și o dispoziție irepresibil de veselă. Angajamentul său față de permacultură și felul său pentru o hrană sănătoasă și o viață sănătoasă sunt extraordinare. Dacă doriți să aflați despre viața durabilă, agricultura organică și simplitatea voluntară, rămâneți cu el. Dacă doriți să vă deconectaați dintr-un stil de viață agitat, stresant și cu mare presiune în orașul mare ... rămâneți cu el. Dacă vrei să faci o pauză și să înveți despre tine fără distragerea constantă din viața ta acasă ... EcoCostel este un loc minunat pentru a fi! ”

Zeke din SUA


„În primul rând, am venit iarna, albi și cam reci. Cu toate acestea, casa era caldă în toate aspectele. Camerele erau foarte curate, casa de oaspeți are o saună extraordinar de nouă (faceți asta des !!) și în bucătăria în stil austriac am avut conversații frumoase despre modul simplu și, așadar, minunat de a trăi în general în Moldova. Oamenii sunt cu adevărat cei mai amabili și prietenoși, așa cum nu am mai văzut în alte țări în care am călătorit. Nu pot decât să recomand această adresă prietenoasă și naturală în care inima și sufletul sunt reîmprospătate. Și asta cu cele mai bune și non-chimice vinuri infestate pe care le-am gustat vreodată (Italia, Franța și alte țări producătoare de vin: ACEST este vin adevărat aici!) De fapt, vreau să export aceste vinuri în lumea din afara Moldovei. Și cu banii care aduc acest lucru, să ajut oamenii drăguți din sat, am avut această mare sărbătoare: Roșu. Unde veți găsi micul diamant în acea mică și extrem de interesantă țară Moldova. Diamantul se numește Constantin, proprietarul pensiunii EcoCostel. Doar fă-o, îi vei ajuta nu numai pe oamenii dulci de aici, ci mai ales: pe TINE. Descoperiți aici adevărul ascuns: viața este despre a avea grijă unul de celălalt și cu asta vă luminați. Dragă prieten Costel: ”Multsemesk” !! - Cred că, drag cititor, o primești cu nou: rezervați cât de repede puteți, va fi cea mai bună investiție în voi și în ceilalți pe care îi veți face vreodată. La Revedere !!! ”viața este despre a avea grijă unul de celălalt și cu asta te luminezi. Dragă prietenă Costel: ”Multsemesk” !! - Cred că, drag cititor, o să experimentezi ceva nou: rezervați cât de repede puteți, va fi cea mai bună investiție în voi și în celelalte pe care le veți face vreodată. La Revedere !!! ”viața este despre a avea grijă unul de celălalt și cu asta te luminezi. Dragă prieten Costel: ”Multsemesk” !

Prieteni din Olanda


„Am petrecut un timp bun în Moldova și la Cahul cu Constantin. Am avut un timp minunat să stau în această casă mare, cu această grădină fermecată. De asemenea, îmi place felul de a trăi și de a gândi în acest fel și îl respect atât de mult încât am, acum, un prieten bun de vizitat în Moldova când mă hotărăsc să mă întorc la Cahul ... Vă recomandăm să vizitați acest loc ... ”

Jean din Franța


Moldova. Plănuiam doar să petrec mai multe nopți acolo, dar mi-a plăcut atât de mult pe cât am ajuns acolo să stau o săptămână. Constantin este o gazdă minunată dispusă să vă arate satul Roșu, orașul Cahul și modul de viață moldovenesc. Are o grădină minunată, va găti pentru tine și are o cantitate de vin de casă. Casa este imensă și are spațiu suficient pentru ca mulți oaspeți să doarmă confortabil. Cu siguranță aș mai rămâne din nou. ”


Todd din SUA

Rezervați-vă odaia și cina la EcoCostel pe pagina ContactÎți mulțumesc pentru interes! Serviciile noastre nu sunt taxate, dar este binevenit un sprijin cu o donație. Îți mulțumesc pentru interes!

Apreciați-ne și urmați-ne pe rețelele sociale!
Pagina fanilor Facebook și Instagram

Susțineți-ne cu o donație! Paypal

BLOG  |  ECOTURISM  |  PROIECT ECO  |  VLOG  |  PERMACULTURA  |  CĂLĂTORIA MEA  |  AJUTAND  |  CONTACT  |  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

PREZENTARE PERMACULTURA

Seminar despre Permacultur ă Am fost la Eco-Village Moldova unde am împărtășit timp de o oră experiența și descoperirile în domeniul Permaculturii în propria grădină. Am fost bucuros să răspund la toate întrebările legate de acest subiect. Îmi place să lucrez în colaborare cu natura, mai ales că acest lucru ne poate face viața autosuficientă și durabilă. PRIMĂVARA Primavara in a grădina cu permacultură va fi întotdeauna mai frumoasă și mai plină de natură. Diferența este ușor de recunoscut. Grădina mea este plină de diversitate organică, pomi fructiferi, tufișuri, ierburi, de asemenea, tot solul este acoperit cu fîn, frunziș sau paie care imită mediul natural. În partea stângă, există un teren deschis vizibil, deșert agricol așa cum îl numesc astăzi. Aceasta este marea diferență între grădina cu Permacultură și grădina administrată în mod tradițional. Știm că numai într-o grădină cu Permacultură viața biologică și solul fertil vor fi din ce în ce mai bune în fiecare an, acesta este mod

VLOG - PERMACULTURA IN MOLDOVA LA ECOCOSTEL

Vlog - Permacultura în Moldova Grădina EcoCostel este situată pe același teren al pensiunii EcoCostel, în partea de sud a Moldovei, lângă orașul Cahul, în satul Roșu.  Proprietarul Constantin este pasionat de Permacultură, o metodă de grădinărit durabilă, unde are o grădină frumoasă în care cresc o varietate de plante, ierburi, pomi fructiferi, tufișuri de fructe de pădure.  Această grădină locală oferă o varietate de semințe organice sau semințe de moștenire, rădăcini de plante și flori, tufe tinere și pomi fructiferi.  Constantin, oferă cursuri online și offline folosind metode practice cu exemple.  Veți învăța tot ce aveți nevoie pentru a începe o grădină de la zero, folosind, de asemenea, minimum de timp și resurse.  Metodele pe care le veți descoperi aici sunt naturale și simple, luate din principiile și natura Permaculturii.  În ultimii 9 ani, Constantin a experimentat și a învățat despre grădinăritul ecologic și viața durabilă, astfel că a dobândit atât de multe cunoștințe, iar

AGRICULTORUL VIITORULUI ESTE IN SATUL ROSU

UNIC / Este tânăr, cunoaște limbi străine și repară calculatoare, însă „ascunde” o adevărată comoară în spatele casei, care i-ar face invidioși pe mulți dintre carieriști sau marii businessmeni. Constantin Furtuna din satul Roșu, raionul Cahul, pare la prima vedere un tânăr care nu s-ar deosebi în mulțime, însă când vine mai aproape și începe să vorbească „te scutură” de tot ce-i negativ și stresant și te face să vezi și să înțelegi viața altfel. Nu i se șterge nicio clipă de pe chip zâmbetul, iar fiecare gest transmite o poftă incomensurabilă de viață. A descoperit acasă o altfel de agricultură Spune că s-a simțit mereu contopit cu natura și a venit să studieze ecologia în capitală „pentru a întinde o mână de ajutor celei care ne ține în viață”. „Natura este în pericol din cauză că omul își dorește tot mai multe de la ea fără să-i pese că ea poate oferi lucruri cu mult mai frumoase, dacă nu ar fi hărțuită. Am renunțat la facultate, pentru că nu era ceea ce am așteptat. În 2012, am rev