Treceți la conținutul principal

ECOTURISM SAU TURISM DURABIL

Am descoperit această activitate acum unsprezece ani și de atunci a devenit stilul meu de viață. Îmi place să întâlnesc oameni din întreaga lume când se află în zona mea. Toate acestea au devenit reale folosind o rețea socială numită Couchsurfing, este o comunitate pentru călători și turiști. Mi-a plăcut această idee și am devenit membru activ găzduind oameni care călătoreau în această parte a Moldovei. În primele luni de Couchsurfing, engleza mea era la nivel de începător, apoi, după un an, s-a îmbunătățit la nivelul de avansat.

Aceasta a fost o mare oportunitate pentru mine de a învăța lucruri noi și de a înțelege cultura altora. Cunoașterea limbii engleze m-a ajutat să învăț informații noi de la diferiți oameni care mă vizitează din diferite locuri din întreaga lume. Mulți dintre oamenii care mi-au vizitat satul au spus că le place. Mi-a plăcut și timpul petrecut cu oaspeții mei și, bineînțeles, mi-am făcut mulți prieteni internaționali.

Cel mai activ COUCHSURFING membru din Moldova

După 4 ani de participare la comunitatea Couchsurfing, am descoperit că sunt cel mai activ membru din toată Moldova, cei care au ajuns aici sunt cei speciali. Aceștia sunt oamenii care au terminat cu stilul de viață al orașului și atracțiile turistice. Acești oameni caută Moldova adevărată, a oamenilor de rând, un mod de viață care dispare rapid. Acești oameni adoră explorarea lumii reale.

După trei ani am primit un telefon de la un reporter care lucrează pentru un ziar național. Ea a vrut să știe cum este să fii membru al unei comunități internaționale online care găzduiește oameni din diferite părți ale lumii. A mai pus toate întrebările obișnuite despre ce sper să învăț, să realizez și cum speram să-mi schimb viața, fiind membru al acelei comunități. Pentru mine, acest interviu a arătat că mesajul iese la iveală. Aici puteți călători în jurul lumii fără a plăti cu cheltuieli mari calatoria. Pe rețeaua socială, Couchsurfing poți găzdui sau doar a întîlni pe cineva care călătorește, această modalitate fiind excelentă de a cunoaște oameni noi și de a forma noi prieteni.


Găzduirea de oameni din întreaga lume (peste 20 de țări)

Dacă mă uit în urmă după patru ani, și toți oamenii din douăzeci de țări diferite pe care le-am găzduit. Am devenit mai experimentat în informații și idei de călătorie, continui să învăț mai multe. Am constatat că activitatea pe care o fac are un nume specific: Turism durabil sau Ecoturism. Acesta a fost pentru mine un motiv bun pentru a începe un nivel nou și diferit de servicii turistice. Să luăm legătura direct pe Facebook, dacă doriți să vedeți Moldova adevărată și sunteți în apropiere, sunteți bineveniți să descoperiți împrejurimile Moldovei împreună cu mine sau să învățați de la mine ce este să trăiți în sat.

Rezultatele sunt următoarele: petrecerea timpului fără să vă faceți griji că timpul trece, să vă întoarceți la roadele pământului, să învățați despre diferitele plante, să ajutați la plantarea și recoltarea diferitelor legume și la culegerea fructelor, pomușoarelor și strugurilor. De asemenea, uscarea fructelor sau a ierburilor pentru că sunt pasionat de permacultură și am transformat curtea casei mele într-o grădină productivă și durabilă. Dacă vă bucurați de frumusețea naturii, cerul însorit, aerul proaspăt și apa, fructele organice, legumele și tăcerea vă aștept mereu în vizită.

Dacă vii, îți pot promite că te vei bucura în fiecare zi. De asemenea, gătesc oaspeților mei prânz și cină gustosă, gătim des împreună împreună mesele locale - mâncare tradițională moldovenească. De asemenea, încorporez practici vegetariene, vegane și crudități în ceea ce gătesc. Apoi, alte activități pe care le am pentru oaspeții mei este o plimbare în satul Roșu, o plimbare în orașul Cahul, turul monumentelor din al doilea război mondial din orașul Cahul, un tur de două ore prin sat cu bicicleta, (biciclete disponibile la închiriere ) drumeții în afara satului Roșu către o pădure tânără sus pe deal.

Sunt cunoscut cu numele de EcoCostel, locul meu este gata pentru orice invitat în orice moment al anului, descriu în fiecare anotimp în scurt timp și lucrurile pe care le putem vedea și face. Primăvară cu aer proaspăt și flori aromate peste tot cu zile însorite. Vara este foarte frumoasă, cu toată natura verde din jur, cu soare fierbinte, fructe dulci și legume gustoase. Toamna este plină de culoare și caldă, plină și de struguri. Iarna este rece, dar frumoasă, cu multă zăpadă. O saună la EcoCostel este pregătită pentru când aveți nevoie de căldura relaxantă, cu o mulțime de infuzii de plante la îndemână.

Toate cele de mai sus sunt disponibile și pot fi setate în funcție de propriile cerințe. Din nou, dacă este vorba de pace, odihnește-te de viața orașului și de o atmosferă liniștită pe care o cauți în mediul rural moldovenesc. Citește mai multe pagini pe site-ul meu web creat special pentru ecoturism sau contactați-mă și vom vedea ce putem organiza pentru dvs., grupul dvs. sau familia dvs.

Rezervați-vă camera la EcoCostel din pagina ContactServiciile noastre nu sunt taxate, dar este binevenit un sprijin cu o donație. Îți mulțumesc pentru interes!

BLOG  |  ECOTURISM  |  PROIECT ECO  |  VLOG  |  PERMACULTURA  |  CĂLĂTORIA MEA  |  AJUTAND  |  CONTACT  |  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

PREZENTARE PERMACULTURA

Seminar despre Permacultur ă Am fost la Eco-Village Moldova unde am împărtășit timp de o oră experiența și descoperirile în domeniul Permaculturii în propria grădină. Am fost bucuros să răspund la toate întrebările legate de acest subiect. Îmi place să lucrez în colaborare cu natura, mai ales că acest lucru ne poate face viața autosuficientă și durabilă. PRIMĂVARA Primavara in a grădina cu permacultură va fi întotdeauna mai frumoasă și mai plină de natură. Diferența este ușor de recunoscut. Grădina mea este plină de diversitate organică, pomi fructiferi, tufișuri, ierburi, de asemenea, tot solul este acoperit cu fîn, frunziș sau paie care imită mediul natural. În partea stângă, există un teren deschis vizibil, deșert agricol așa cum îl numesc astăzi. Aceasta este marea diferență între grădina cu Permacultură și grădina administrată în mod tradițional. Știm că numai într-o grădină cu Permacultură viața biologică și solul fertil vor fi din ce în ce mai bune în fiecare an, acesta este mod

VLOG - PERMACULTURA IN MOLDOVA LA ECOCOSTEL

Vlog - Permacultura în Moldova Grădina EcoCostel este situată pe același teren al pensiunii EcoCostel, în partea de sud a Moldovei, lângă orașul Cahul, în satul Roșu.  Proprietarul Constantin este pasionat de Permacultură, o metodă de grădinărit durabilă, unde are o grădină frumoasă în care cresc o varietate de plante, ierburi, pomi fructiferi, tufișuri de fructe de pădure.  Această grădină locală oferă o varietate de semințe organice sau semințe de moștenire, rădăcini de plante și flori, tufe tinere și pomi fructiferi.  Constantin, oferă cursuri online și offline folosind metode practice cu exemple.  Veți învăța tot ce aveți nevoie pentru a începe o grădină de la zero, folosind, de asemenea, minimum de timp și resurse.  Metodele pe care le veți descoperi aici sunt naturale și simple, luate din principiile și natura Permaculturii.  În ultimii 9 ani, Constantin a experimentat și a învățat despre grădinăritul ecologic și viața durabilă, astfel că a dobândit atât de multe cunoștințe, iar

AGRICULTORUL VIITORULUI ESTE IN SATUL ROSU

UNIC / Este tânăr, cunoaște limbi străine și repară calculatoare, însă „ascunde” o adevărată comoară în spatele casei, care i-ar face invidioși pe mulți dintre carieriști sau marii businessmeni. Constantin Furtuna din satul Roșu, raionul Cahul, pare la prima vedere un tânăr care nu s-ar deosebi în mulțime, însă când vine mai aproape și începe să vorbească „te scutură” de tot ce-i negativ și stresant și te face să vezi și să înțelegi viața altfel. Nu i se șterge nicio clipă de pe chip zâmbetul, iar fiecare gest transmite o poftă incomensurabilă de viață. A descoperit acasă o altfel de agricultură Spune că s-a simțit mereu contopit cu natura și a venit să studieze ecologia în capitală „pentru a întinde o mână de ajutor celei care ne ține în viață”. „Natura este în pericol din cauză că omul își dorește tot mai multe de la ea fără să-i pese că ea poate oferi lucruri cu mult mai frumoase, dacă nu ar fi hărțuită. Am renunțat la facultate, pentru că nu era ceea ce am așteptat. În 2012, am rev