Treceți la conținutul principal

NUTRIȚIE ȘI DIETA SANATOASĂ

Acum cinci ani, habar n-aveam că există atât de multe diete diferite. Abia când am dezvoltat unele probleme de sănătate, am căutat o modalitate de a-mi schimba nutriția. Am avut câteva probleme de sănătate, iar una dintre ele nu a putut fi rezolvată de medici, așa că am căutat informații pe cont propriu pentru a putea începe să lucrez la vindecarea mea. Am citit cărți despre diferite diete și planuri nutriționale și, după ce am aflat mult mai multe despre nutriție, am început să cercetez o soluție pentru problemele mele dentare. Am avut parodontită și singurul lucru pe care mi l-au spus medicii stomatologi a fost că această problemă era incurabilă și că în fiecare an aveam nevoie de medicamente. Chiar și după trei ani de acest medicament, am pierdut un dinte la 25 de ani. Acest lucru a fost foarte stresant pentru mine și mi-am pierdut încrederea în serviciul medical.


Motivația m-a condus și ceea ce am găsit în cărți m-a ajutat să găsesc o altă cale cu dieta mea zilnică de consum de carne. În câteva luni, mâncam din ce în ce mai puțină carne până o singură dată pe lună. Odată ce am mâncat din nou carne, am fost surprins să găsesc aceleași simptome și gust de metal în gură din sângerarea gingiilor. Următorul pas pentru mine a fost să mănânc și mai puțină carne decât o dată pe lună. Am studiat dietele vegetariene, vegane și apoi raw vegane. După aceea, alimentația mea s-a îmbunătățit și în câteva luni am avut durere nesemnicativă sau deloc și nu au mai sângerat gingiile. Dinții mei au devenit mai puternici.


După șase luni de experimente dietetice, am decis să urmez dieta vegetariană. De atunci am continuat să citesc cărți despre nutriție. Au trecut cinci ani și nu am probleme dentare. Au urmat și alte beneficii precum energia și sănătatea ochilor. Din informațiile pe care le absorbeam online, am decis să fac o detoxifiere mâncând mâncare crudă timp de o lună. În acest timp, am învățat mai multe pe parcurs, aflând ce alimente se consumă împreună și ce alimente nu se asimilează împreună. A fost mai ușor să fac acest lucru în luna august, când sunt disponibile multe varietăți de fructe și legume. Primele două săptămâni au fost cam dificile, pentru că îmi era foame, chiar dacă mâncam mult. Dar știam că acest lucru este normal și a trebuit să continui. În a treia săptămână, m-am simțit cu adevărat cel mai bine din viața mea. Eram energic și mă simțeam treaz după un somn lung. Mi-am bătut recordurile de mișcare, mintea mi-a devenit mai clară, memoria mi s-a îmbunătățit, pielea mi s-a îmbunătățit, ochii mi s-au limpezit vizual și nivelul energetic mi-a crescut. Având propria grădină mi-a crescut conștiința și m-am simțit conectat la natură, motivându-mă să-mi dezvolt abilitățile în viață durabilă și protecția mediului.


În timp ce îmi schimbam dieta, am descoperit și permacultura. Am găsit acest lucru puternic legat de conștientizarea mea pentru mediu, deoarece am studiat ecologia. Nu știam despre acest nou stil de viață și despre comunitățile de oameni care trăiesc în mod durabil. Pentru mine, mi s-a aprins o lumină în cap în timp ce mi-am dat seama cum acest lucru mă poate ajuta pe mine și pe ceilalți din jurul meu, dacă urmez acest mod simplu de a trăi în timp ce colaborez cu natura. Mă bucur că sunt pe această cale acum, având prieteni buni cărora le pasă și de acest mod de viață. În acest moment, urmez dieta crudă vegană. În câțiva ani vreau să mănânc în principal alimente crude, cu câteva legume fierte între ele.


YouTube mi-a oferit multe documentare și prezentări pe care le-am adunat ca o lecție pentru acasă. De asemenea, învăț de la alții cu mai multă experiență care își împărtășesc cunoștințele online. Chiar și acum pregătesc deseori mese crude pentru prietenii, oaspeții și familia mea. Le plac salatele, smoothie-urile și mesele mele improvizate. Mă gândesc să împărtășesc experiența și stilul meu de viață altor persoane, fie prin internet, fie personal astfel uneori merg pe la prieteni și prietenii prietenilor și organizez gustări și mese raw vegane sau vegetariene.


Rezervați-vă odaia și cina la EcoCostel pe pagina ContactÎți mulțumesc pentru interes! Serviciile noastre nu sunt taxate, dar este binevenit un sprijin cu o donație. Îți mulțumesc pentru interes!

Vezi aici Blogul tradus în Franceză, Portugheză, Engleză,
Apreciați-ne și urmați-ne pe rețelele sociale!
Pagina fanilor Facebook și Instagram
Susțineți-ne cu o donație! Paypal

BLOG  |  ECOTURISM  |  PROIECT ECO  |  VLOG  |  PERMACULTURA  |  CĂLĂTORIA MEA  |  AJUTAND  |  CONTACT  |  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

PREZENTARE PERMACULTURA

Seminar despre Permacultur ă Am fost la Eco-Village Moldova unde am împărtășit timp de o oră experiența și descoperirile în domeniul Permaculturii în propria grădină. Am fost bucuros să răspund la toate întrebările legate de acest subiect. Îmi place să lucrez în colaborare cu natura, mai ales că acest lucru ne poate face viața autosuficientă și durabilă. PRIMĂVARA Primavara in a grădina cu permacultură va fi întotdeauna mai frumoasă și mai plină de natură. Diferența este ușor de recunoscut. Grădina mea este plină de diversitate organică, pomi fructiferi, tufișuri, ierburi, de asemenea, tot solul este acoperit cu fîn, frunziș sau paie care imită mediul natural. În partea stângă, există un teren deschis vizibil, deșert agricol așa cum îl numesc astăzi. Aceasta este marea diferență între grădina cu Permacultură și grădina administrată în mod tradițional. Știm că numai într-o grădină cu Permacultură viața biologică și solul fertil vor fi din ce în ce mai bune în fiecare an, acesta este mod

VLOG - PERMACULTURA IN MOLDOVA LA ECOCOSTEL

Vlog - Permacultura în Moldova Grădina EcoCostel este situată pe același teren al pensiunii EcoCostel, în partea de sud a Moldovei, lângă orașul Cahul, în satul Roșu.  Proprietarul Constantin este pasionat de Permacultură, o metodă de grădinărit durabilă, unde are o grădină frumoasă în care cresc o varietate de plante, ierburi, pomi fructiferi, tufișuri de fructe de pădure.  Această grădină locală oferă o varietate de semințe organice sau semințe de moștenire, rădăcini de plante și flori, tufe tinere și pomi fructiferi.  Constantin, oferă cursuri online și offline folosind metode practice cu exemple.  Veți învăța tot ce aveți nevoie pentru a începe o grădină de la zero, folosind, de asemenea, minimum de timp și resurse.  Metodele pe care le veți descoperi aici sunt naturale și simple, luate din principiile și natura Permaculturii.  În ultimii 9 ani, Constantin a experimentat și a învățat despre grădinăritul ecologic și viața durabilă, astfel că a dobândit atât de multe cunoștințe, iar

AGRICULTORUL VIITORULUI ESTE IN SATUL ROSU

UNIC / Este tânăr, cunoaște limbi străine și repară calculatoare, însă „ascunde” o adevărată comoară în spatele casei, care i-ar face invidioși pe mulți dintre carieriști sau marii businessmeni. Constantin Furtuna din satul Roșu, raionul Cahul, pare la prima vedere un tânăr care nu s-ar deosebi în mulțime, însă când vine mai aproape și începe să vorbească „te scutură” de tot ce-i negativ și stresant și te face să vezi și să înțelegi viața altfel. Nu i se șterge nicio clipă de pe chip zâmbetul, iar fiecare gest transmite o poftă incomensurabilă de viață. A descoperit acasă o altfel de agricultură Spune că s-a simțit mereu contopit cu natura și a venit să studieze ecologia în capitală „pentru a întinde o mână de ajutor celei care ne ține în viață”. „Natura este în pericol din cauză că omul își dorește tot mai multe de la ea fără să-i pese că ea poate oferi lucruri cu mult mai frumoase, dacă nu ar fi hărțuită. Am renunțat la facultate, pentru că nu era ceea ce am așteptat. În 2012, am rev