Treceți la conținutul principal

UN NOU MOD DE A CĂLĂTORI – TURISMUL DURABIL

Indiferent de stilul nostru de viață și de modul în care alegem să trăim, majoritatea dintre noi au o dorință comună: a călători. Mulți tineri aleg în prezent să călătorească cu un buget redus, alegându-și gazdele, astfel încât să poată economisi bani, mâncând ieftin și local.
În ultimii ani platformele online de călătorie s-au schimbat foarte mult. În fiecare an devin din ce în ce mai populare, potrivite pentru toate vârstele și categoriile de oameni. Acestea sunt de asemenea, foarte apropiate de ecoturism / turism sustenabil deoarece oferă o șansă pentru a călători ieftin și sustenabil. Multe platforme oferă, de asemenea, sume mici de credit pentru ca oamenii să pornească.

Experiența mea cu platformele online de călătorie

Am fost foarte impresionat când am aflat despre acest nou mod de a călători și am devenit foarte interesat să mă alătur. Am început să folosesc mai multe platforme online (Airbnb, Coachsurfing, Homestay etc.) și am călătorit mai ales în țările europene.

Noile retele sociale de turism sunt mai avantajoase, deoarece oferă un buget pentru a începe. Prin urmare, am fost mai motivat să mă alătur, iar după ce am călătorit de câteva ori, am aflat de la una din gazde că aș putea și eu la rândul meu să găzduiesc călători.

Așa că am început să găzduiesc călători. A fost destul de favorabil pentru mine pentru că am putut obține niște bani de buzunar. Aceasta este o idee foarte bună care ne va încuraja să călătorim mai mult, creând alternative mai sustenabile la turismul standard, care nu este accesibil tuturor.

Unul dintre lucrurile care m-au făcut să aleg acest tip de turism este faptul că am putut să experimentez viața culturală așa cum este ea în țările pe care le-am vizitat. O ocazie pe care nu o puteam simți cu ușurință dacă aș fi călătorit în zone tipice care sunt menite să fie special pentru turiști. Acest lucru a fost foarte important pentru mine, pentru că mă simțeam ca acasă de fiecare dată când am fost primit de gazda mea.

De asemenea, este foarte convenabil, deoarece majoritatea gazdelor vă pot arăta zona locală, descoperind ceea ce este de văzut acolo. Este ca și cum ai avea ocazia să întâlnești o persoană nouă având posibilitatea de a începe și o prietenie nouă.

După câțiva ani de experiență și întâlniri cu oameni diferiți, am decis să promovez și eu acest mod de a călători aici în țara mea Moldova, devenind mai activ și transformându-l într-un part time job, găzduind tot mai mulți călători din întreaga lume la EcoCostel.


Noile rețele sociale de turism oferă și credit celor care se alătură rețelei ca și gazdă în loc de călător. Acesta este unul dintre motivele pentru care am fost și mai motivat când un prieten mă invitase să mă alătur acestor rețele. Airbnb este văzut dincolo de turismul standard deoarece oferă locații care nu sunt vizate de turismul standard. O mulțime de locuri autentice (zone rurale, comunități ecologice etc.).

Aceste rețele turistice deschid oportunități pentru o legătură mai profundă cu oamenii din diferite culturi. Este o experiență care îți schimbă viața!

Airbnb, Couchsurfing
și Homestay este o rețea de încredere, deoarece fiecare gazdă are o pagină de profil, comentarii și recenzii de la persoane pe care le-a întâlnit prin călătorii și prin găzduire. Recomand călduros!

Rezervați-vă odaia și cina la EcoCostel pe pagina ContactÎți mulțumesc pentru interes! Serviciile noastre nu sunt taxate, dar este binevenit un sprijin cu o donație. Îți mulțumesc pentru interes!

Apreciați-ne și urmați-ne pe rețelele sociale!
Pagina fanilor Facebook și Instagram

Susțineți-ne cu o donație! Paypal

BLOG  |  ECOTURISM  |  PROIECT ECO  |  VLOG  |  PERMACULTURA  |  CĂLĂTORIA MEA  |  AJUTAND  |  CONTACT  |  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

PREZENTARE PERMACULTURA

Seminar despre Permacultur ă Am fost la Eco-Village Moldova unde am împărtășit timp de o oră experiența și descoperirile în domeniul Permaculturii în propria grădină. Am fost bucuros să răspund la toate întrebările legate de acest subiect. Îmi place să lucrez în colaborare cu natura, mai ales că acest lucru ne poate face viața autosuficientă și durabilă. PRIMĂVARA Primavara in a grădina cu permacultură va fi întotdeauna mai frumoasă și mai plină de natură. Diferența este ușor de recunoscut. Grădina mea este plină de diversitate organică, pomi fructiferi, tufișuri, ierburi, de asemenea, tot solul este acoperit cu fîn, frunziș sau paie care imită mediul natural. În partea stângă, există un teren deschis vizibil, deșert agricol așa cum îl numesc astăzi. Aceasta este marea diferență între grădina cu Permacultură și grădina administrată în mod tradițional. Știm că numai într-o grădină cu Permacultură viața biologică și solul fertil vor fi din ce în ce mai bune în fiecare an, acesta este mod

VLOG - PERMACULTURA IN MOLDOVA LA ECOCOSTEL

Vlog - Permacultura în Moldova Grădina EcoCostel este situată pe același teren al pensiunii EcoCostel, în partea de sud a Moldovei, lângă orașul Cahul, în satul Roșu.  Proprietarul Constantin este pasionat de Permacultură, o metodă de grădinărit durabilă, unde are o grădină frumoasă în care cresc o varietate de plante, ierburi, pomi fructiferi, tufișuri de fructe de pădure.  Această grădină locală oferă o varietate de semințe organice sau semințe de moștenire, rădăcini de plante și flori, tufe tinere și pomi fructiferi.  Constantin, oferă cursuri online și offline folosind metode practice cu exemple.  Veți învăța tot ce aveți nevoie pentru a începe o grădină de la zero, folosind, de asemenea, minimum de timp și resurse.  Metodele pe care le veți descoperi aici sunt naturale și simple, luate din principiile și natura Permaculturii.  În ultimii 9 ani, Constantin a experimentat și a învățat despre grădinăritul ecologic și viața durabilă, astfel că a dobândit atât de multe cunoștințe, iar

AGRICULTORUL VIITORULUI ESTE IN SATUL ROSU

UNIC / Este tânăr, cunoaște limbi străine și repară calculatoare, însă „ascunde” o adevărată comoară în spatele casei, care i-ar face invidioși pe mulți dintre carieriști sau marii businessmeni. Constantin Furtuna din satul Roșu, raionul Cahul, pare la prima vedere un tânăr care nu s-ar deosebi în mulțime, însă când vine mai aproape și începe să vorbească „te scutură” de tot ce-i negativ și stresant și te face să vezi și să înțelegi viața altfel. Nu i se șterge nicio clipă de pe chip zâmbetul, iar fiecare gest transmite o poftă incomensurabilă de viață. A descoperit acasă o altfel de agricultură Spune că s-a simțit mereu contopit cu natura și a venit să studieze ecologia în capitală „pentru a întinde o mână de ajutor celei care ne ține în viață”. „Natura este în pericol din cauză că omul își dorește tot mai multe de la ea fără să-i pese că ea poate oferi lucruri cu mult mai frumoase, dacă nu ar fi hărțuită. Am renunțat la facultate, pentru că nu era ceea ce am așteptat. În 2012, am rev