Treceți la conținutul principal

Călătorind pentru grădinărit - Combinând grădinăritul, gătitul și călătoriile

Pornesc într-o călătorie care îmbină pasiunile mele pentru grădinărit, gătit și călătorii. Pe măsură ce călătoresc prin Europa, îmi aduc experiența în crearea și întreținerea grădinilor de legume și fructe, pădurilor alimentare și proiectelor de amenajare a teritoriului care sunt ghidate de principiile permaculturii durabile.


Îmi place să produc alimente organice în grădinile oamenilor și împărtășesc bucuria mea de a găti pentru familiile pe care le întâlnesc pe parcurs. Călătoriile mele mă pornesc din Moldova, spre Italia, Austria, Franța, în Spania și Portugalia, unde mă cufund în diversele stiluri de grădină și practici de permacultură și îmi împărtășesc experiențele pentru a inspira viața durabilă și a avea un impact pozitiv asupra mediului.


Mă numesc Constantin și sunt un grădinar pasionat, bucătar și călător. În ultimul deceniu, m-am dedicat creării grădinii EcoCostel în Moldova, care este cunoscută la nivel internațional pentru practicile de grădinărit sustenabil și principiile de permacultură. Grădina este o destinație populară pentru cei care doresc să învețe despre grădinăritul durabil și să vadă o varietate de stiluri și tehnici de grădină în acțiune.

Pe măsură ce îmi continui călătoriile prin Europa, îmi ofer serviciile persoanelor, creând și întreținând grădini de legume și fructe, păduri alimentare și alte proiecte de amenajare a teritoriului. Folosesc principiile permaculturii pentru a crea grădini care nu sunt doar frumoase, ci și ecologice. Împărtășirea cunoștințelor și pasiunii mele este o parte importantă a călătoriei mele și sper să-i inspir pe alții să adopte practici de viață durabile și să aibă un impact pozitiv asupra mediului. Cu o mulțime de cunoștințe și o pasiune pentru împărtășire, sunt dornic să împărtășesc călătoria mea cu lumea.


Importanța permaculturii


Mă concentrez pe grădinărit durabil folosind principiile permaculturii. Pentru mine, asta înseamnă crearea unui ecosistem în care toate elementele sunt interconectate și autosusținute. Prioritizează utilizarea resurselor naturale și a materialelor locale și îmi propun să creez un sistem cu circuit închis în care deșeurile de la un element devin hrană pentru altul. Ca grădinar de permacultură, pun pe primul loc bunăstarea ecosistemului local, promovând biodiversitatea și lucrând în armonie cu natura. Această abordare a grădinăritului îmi permite să folosesc resursele în mod eficient, minimizând impactul meu asupra mediului și conducând la un ecosistem mai durabil și mai rezistent.

Permacultura este o filozofie de design pe care o urmez pentru a crea habitate durabile pentru oameni prin copierea tiparelor și a relațiilor găsite în ecosistemele naturale. Termenul „permacultură” este o combinație a cuvintelor „permanent” și „agricultură”.


În calitate de practician în permacultură, folosesc cele 12 principii în practica mea: observarea și interacțiunea, captarea și stocarea energiei, obținerea unui randament, aplicarea autoreglementării și acceptarea feedback-ului, utilizarea și prețuirea resurselor și serviciilor regenerabile, nu produc deșeuri, proiectarea după modele la detalii, să integreze mai degrabă decât să se segregheze, să folosească soluții mici și lente, să folosească și să valorizeze diversitatea, să folosească cei diferit și să valorifice ceva neînsemnat și să folosească creativ cea ce răspunde la schimbare.


În grădinăritul meu, am experimentat beneficiile permaculturii, inclusiv creșterea securității alimentare și a autosuficienței, impact redus asupra mediului, biodiversitate crescută și un ecosistem mai rezistent. Folosind metode de creștere ecologică și durabilă, mi-am redus dependența de substanțele chimice nocive și am îmbunătățit sănătatea solului și a plantelor.

Permacultura și viața durabilă merg mână în mână, deoarece ambele urmăresc să creeze sisteme care sunt autosuficiente și în armonie cu mediul înconjurător. Aplic principiile de proiectare a permaculturii în toate aspectele vieții mele, inclusiv în locuințe, producție de alimente și gestionarea deșeurilor.


Conservarea apei este un aspect crucial al permaculturii și folosesc tehnici precum recoltarea apei de ploaie, stropii și sisteme eficiente de irigare pentru conservarea apei. Practic, de asemenea, managementul deșeurilor în circuit închis, unde deșeurile dintr-un element devin hrană pentru altul, prin compostare și vermicultura.


Compostarea implică descompunerea materiei organice în transformarea solului bogat în nutrienți, în timp ce vermicultura, cunoscută și sub numele de vermicompostare, folosește viermi pentru a composta deșeurile organice. Aceste tehnici sunt cheie în permacultură, deoarece închid bucla deșeurilor, reducând nevoia de îngrășăminte sintetice și îmbunătățind sănătatea solului.


Furnizarea de servicii de grădinărit


În calitate de expert în permacultură, ofer servicii care promovează grădinăritul durabil și practicile de viață. Accentul meu este să-i învăț pe oameni cum să creeze sisteme autosuficiente, cu impact redus, care imită ecosistemele naturale. Împărtășesc principiile și tehnicile de proiectare a permaculturii, cum ar fi observarea și interacțiunea, captarea și stocarea energiei, utilizarea compostării și vermicultura și multe altele.


Cu peste 10 ani de experiență, am cunoștințe extinse în practicile de permacultură și am transformat cu succes multe grădini în unele durabile, inclusiv grădini alimentare urbane și sisteme agricole la scară largă. Aceste proiecte demonstrează beneficiile grădinăritului durabil, cum ar fi creșterea siguranței alimentare, reducerea impactului asupra mediului, creșterea biodiversității și îmbunătățirea sănătății solului.

Grădinăritul durabil are, de asemenea, numeroase beneficii pentru indivizi și comunități, inclusiv creșterea autosuficienței, dependența redusă de substanțele chimice dăunătoare și îmbunătățirea sănătății și a bunăstării generale. Împărtășindu-mi cunoștințele și expertiza, îmi propun să îi motivez pe alții să creeze medii mai durabile și mai rezistente pentru ei înșiși și pentru generațiile viitoare.


Gătit pentru familii


Ca bucătar, îmi place să pregătesc mâncăruri delicioase și hrănitoare pentru familii, folosind ingrediente proaspete, din surse locale. Câteva exemple de mese pe care le-am gătit pentru familii includ tocane copioase, pește la cuptor și salate colorate. Scopul meu este să aduc oamenii împreună prin mâncare și să creez experiențe memorabile în jurul mesei. Sunt specializat în utilizarea ingredientelor de sezon și din surse locale pentru a crea mâncăruri aromate, care nu numai că au un gust bun, ci oferă și nutrienți importanți.


Gătitul nu înseamnă doar hrănirea corpului, ci și aducerea oamenilor împreună. Împărtășirea meselor cu cei dragi poate crea un sentiment de comunitate, poate stimula relațiile și poate promova o atmosferă pozitivă. Cred că gătitul pentru familii este o modalitate de a arăta grijă și afecțiune și de a aduce oamenii împreună în jurul unei experiențe comune.


Călătorii și inspirație


Îmi place să călătoresc și să explorez diferite stiluri și tehnici de grădinărit în țările europene. În timpul călătoriilor mele, am văzut o gamă largă de stiluri și tehnici de grădinărit, de la tradițional la inovator. Această diversitate mi-a deschis ochii către noi posibilități și mi-a stârnit imaginația.

Câteva exemple de grădini pe care le-am vizitat includ grădini comunitare din zonele urbane, ferme de permacultură din zonele rurale și chiar grădini de pe acoperiș din orașele mari. Fiecare dintre aceste grădini m-au învățat ceva nou și m-au inspirat să încerc lucruri noi în propria mea grădină.

Călătoriile nu numai că mă expun la diferite stiluri de grădinărit, dar îmi permit și să aflu despre o nouă varietate de fructe și legume care pot fi cultivate în diferite regiuni. Acest lucru mi-a lărgit înțelegerea a ceea ce este posibil și mi-a oferit idei noi despre ceea ce pot crește în propria mea grădină.

Dragostea mea pentru grădinărit și călătorii continuă să mă inspire să caut noi oportunități de a vizita și a explora noi grădini. Vreau să aflu despre flora și fauna locală și să încerc să cultiv noi tipuri de fructe și legume, care sunt unice pentru fiecare regiune. Acest lucru nu numai că îmi va adăuga propriile cunoștințe, dar va inspira și idei noi pentru alții și va avea un impact pozitiv asupra comunităților.


Concluzie


În concluzie, cred că viața durabilă și grădinăritul sunt cruciale pentru o planetă și o comunitate sănătoasă. Prin munca mea de predare a principiilor și tehnicilor din permacultură, mă străduiesc să am un impact pozitiv asupra mediului și asupra oamenilor cu care lucrez.


Pentru cei care sunt interesați să înceapă o grădină durabilă sau să trăiască un stil de viață sustenabil, sfatul meu este să înceapă cu puțin și să se concentreze pe observarea ecosistemului local pentru a înțelege tiparele și relațiile naturale. Principiile permaculturii pot fi aplicate în toate aspectele vieții și pot fi adaptate situației dumneavoastră unice.

Vă invit să aflați mai multe despre grădinăritul durabil și să mă contactați pentru sfaturi și servicii . Împreună, putem lucra pentru a crea un viitor mai durabil și mai rezistent.

Rezervați o vizită la EcoCostel de pe  pagina Contact. Nu există nicio taxă pentru serviciile noastre, dar sprijinul cu o donație este binevenit. Îți mulțumesc pentru interes!


Like și urmăriți-ne pe rețelele sociale! Facebook   și   InstagramBLOG  |  ECOTURISM  |  PROIECT ECO  |  VLOG  |  PERMACULTURA  |  CĂLĂTORIA MEA  |  AJUTAND  |  CONTACT  |  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

PREZENTARE PERMACULTURA

Seminar despre Permacultur ă Am fost la Eco-Village Moldova unde am împărtășit timp de o oră experiența și descoperirile în domeniul Permaculturii în propria grădină. Am fost bucuros să răspund la toate întrebările legate de acest subiect. Îmi place să lucrez în colaborare cu natura, mai ales că acest lucru ne poate face viața autosuficientă și durabilă. PRIMĂVARA Primavara in a grădina cu permacultură va fi întotdeauna mai frumoasă și mai plină de natură. Diferența este ușor de recunoscut. Grădina mea este plină de diversitate organică, pomi fructiferi, tufișuri, ierburi, de asemenea, tot solul este acoperit cu fîn, frunziș sau paie care imită mediul natural. În partea stângă, există un teren deschis vizibil, deșert agricol așa cum îl numesc astăzi. Aceasta este marea diferență între grădina cu Permacultură și grădina administrată în mod tradițional. Știm că numai într-o grădină cu Permacultură viața biologică și solul fertil vor fi din ce în ce mai bune în fiecare an, acesta este mod

VLOG - PERMACULTURA IN MOLDOVA LA ECOCOSTEL

Vlog - Permacultura în Moldova Grădina EcoCostel este situată pe același teren al pensiunii EcoCostel, în partea de sud a Moldovei, lângă orașul Cahul, în satul Roșu.  Proprietarul Constantin este pasionat de Permacultură, o metodă de grădinărit durabilă, unde are o grădină frumoasă în care cresc o varietate de plante, ierburi, pomi fructiferi, tufișuri de fructe de pădure.  Această grădină locală oferă o varietate de semințe organice sau semințe de moștenire, rădăcini de plante și flori, tufe tinere și pomi fructiferi.  Constantin, oferă cursuri online și offline folosind metode practice cu exemple.  Veți învăța tot ce aveți nevoie pentru a începe o grădină de la zero, folosind, de asemenea, minimum de timp și resurse.  Metodele pe care le veți descoperi aici sunt naturale și simple, luate din principiile și natura Permaculturii.  În ultimii 9 ani, Constantin a experimentat și a învățat despre grădinăritul ecologic și viața durabilă, astfel că a dobândit atât de multe cunoștințe, iar

AGRICULTORUL VIITORULUI ESTE IN SATUL ROSU

UNIC / Este tânăr, cunoaște limbi străine și repară calculatoare, însă „ascunde” o adevărată comoară în spatele casei, care i-ar face invidioși pe mulți dintre carieriști sau marii businessmeni. Constantin Furtuna din satul Roșu, raionul Cahul, pare la prima vedere un tânăr care nu s-ar deosebi în mulțime, însă când vine mai aproape și începe să vorbească „te scutură” de tot ce-i negativ și stresant și te face să vezi și să înțelegi viața altfel. Nu i se șterge nicio clipă de pe chip zâmbetul, iar fiecare gest transmite o poftă incomensurabilă de viață. A descoperit acasă o altfel de agricultură Spune că s-a simțit mereu contopit cu natura și a venit să studieze ecologia în capitală „pentru a întinde o mână de ajutor celei care ne ține în viață”. „Natura este în pericol din cauză că omul își dorește tot mai multe de la ea fără să-i pese că ea poate oferi lucruri cu mult mai frumoase, dacă nu ar fi hărțuită. Am renunțat la facultate, pentru că nu era ceea ce am așteptat. În 2012, am rev