Treceți la conținutul principal

PERMACULTURA

Ce este Permacultura?

Permacultura este pur și simplu arta de a trăi în armonie și colaborare cu natura. Este răspunsul la un viitor durabil.

Permacultura a fost creată și dezvoltată în Australia în anii '70. Bill Mollison și David Holmgren au dezvoltat o modalitate de a proiecta sisteme durabile în fiecare regiune locuită a Pământului.

În comparație cu agricultura convențională care erodează solurile, se bazează puternic pe îngrășăminte externe, folosește biocide sau pesticide și contribuie în mod major la încălzirea globală, permacultura imită ecosistemele naturale, reducând nevoile de alte resurse și evită îngrășăminte sintetice și biocide. Acest lucru îl face cu siguranță unul dintre cele mai bune răspunsuri pentru un viitor durabil.


Și nu este doar agricultură

În afară de agricultură, permacultura poate fi utilizată și pentru proiectarea clădirilor durabile. Putem construi case și crea comunități, reducând în același timp drastic impactul asupra mediului. Cea mai bună parte este că poate fi folosită de oricine, oriunde în lume.


Este timpul să ne gândim la modul în care ne folosim resursele - hrană, energie, adăpost și alte nevoi materiale și nemateriale. Lucrând mai degrabă cu natura decât luptând împotriva ei, putem învăța cu adevărat să fim mai productivi pentru mai puțin efort. Va fi simplu să obținem beneficii pentru noi și pentru mediul nostru, deocamdată și pentru generațiile viitoare.

„Permacultura”, inițial „Agricultura permanentă”, sa dezvoltat într-o întreagă filozofie de viață pentru milioane de oameni din întreaga lume. Îl folosesc pentru a cultiva alimente, pentru a restabili terenurile deteriorate și pentru a crea un viitor durabil.


Cum o poate folosi orice om

Constantin Furtuna este unul dintre cele mai bune exemple din ceea ce poate realiza acest sistem de proiectare. El și-a dezvoltat o adevărată pasiune și deține o grădină organică înfloritoare în zona rurală a Moldovei. El a descoperit permacultura în urmă cu opt ani și de atunci a devenit pasiunea și stilul său de viață. Citiți mai multe 
aici despre călătoria sa.

Dacă aveți nevoie de sprijinul său în construirea propriei grădini Eden, el oferă coaching online sau coaching în practică.


Online Coaching

Aflați online despre Permacultură și cum să vă creați propria pădure alimentară sau grădina Edenului.

Constantin își va împărtăși propria experiență folosind prezentarea PowerPoint, unde veți vedea toți pașii cum să începeți și să gestionați o transformare a grădinii folosind principiile permaculturii.

Pentru mai multe informații, contactați-l pe Constantin folosind contactele de mai jos.

Coaching în practică

Aflați în practică cum să începeți și cum să vă gestionați propria grădină de permacultură vizitând EcoCostel chiar la el acas
ă.

În orice anotimp al anului, ai șansa să vezi în practică grădina de permacultură creată de el acum câțiva ani.

El oferă posibilități de găzduire, ateliere și o mulțime de alte secrete pentru a crea grădina durabilă a viselui tău.

Pentru mai multe informații, contactați-l folosind  
contactele de  mai jos.


Doriți să învățați cum să vă creați propria grădină ?
Sau aveți vreo altă întrebare cu privire la alte servicii pe care le ofer?


Completați formularul de contact sau contactați direct.
Aștept cu nerăbdare să lucrez cu tine!
WhatsApp și Telegram +37369072674 
Îți mulțumesc pentru interes! 


Serviciile noastre nu sunt taxate, dar este binevenit un sprijin cu o donație.

WebSite-ul www.EcoCostel.com și VLOG și Sustine-mă cu donații pentru crearea unei livezi eco / pădure comestibilă și a unei pepeniere pe un teren mai mare.

Apreciați-ne și urmați-ne pe rețelele sociale!
Pagina fanilor Facebook și Instagram





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

PREZENTARE PERMACULTURA

Seminar despre Permacultur ă Am fost la Eco-Village Moldova unde am împărtășit timp de o oră experiența și descoperirile în domeniul Permaculturii în propria grădină. Am fost bucuros să răspund la toate întrebările legate de acest subiect. Îmi place să lucrez în colaborare cu natura, mai ales că acest lucru ne poate face viața autosuficientă și durabilă. PRIMĂVARA Primavara in a grădina cu permacultură va fi întotdeauna mai frumoasă și mai plină de natură. Diferența este ușor de recunoscut. Grădina mea este plină de diversitate organică, pomi fructiferi, tufișuri, ierburi, de asemenea, tot solul este acoperit cu fîn, frunziș sau paie care imită mediul natural. În partea stângă, există un teren deschis vizibil, deșert agricol așa cum îl numesc astăzi. Aceasta este marea diferență între grădina cu Permacultură și grădina administrată în mod tradițional. Știm că numai într-o grădină cu Permacultură viața biologică și solul fertil vor fi din ce în ce mai bune în fiecare an, acesta este mod

VLOG - PERMACULTURA IN MOLDOVA LA ECOCOSTEL

Vlog - Permacultura în Moldova Grădina EcoCostel este situată pe același teren al pensiunii EcoCostel, în partea de sud a Moldovei, lângă orașul Cahul, în satul Roșu.  Proprietarul Constantin este pasionat de Permacultură, o metodă de grădinărit durabilă, unde are o grădină frumoasă în care cresc o varietate de plante, ierburi, pomi fructiferi, tufișuri de fructe de pădure.  Această grădină locală oferă o varietate de semințe organice sau semințe de moștenire, rădăcini de plante și flori, tufe tinere și pomi fructiferi.  Constantin, oferă cursuri online și offline folosind metode practice cu exemple.  Veți învăța tot ce aveți nevoie pentru a începe o grădină de la zero, folosind, de asemenea, minimum de timp și resurse.  Metodele pe care le veți descoperi aici sunt naturale și simple, luate din principiile și natura Permaculturii.  În ultimii 9 ani, Constantin a experimentat și a învățat despre grădinăritul ecologic și viața durabilă, astfel că a dobândit atât de multe cunoștințe, iar

AGRICULTORUL VIITORULUI ESTE IN SATUL ROSU

UNIC / Este tânăr, cunoaște limbi străine și repară calculatoare, însă „ascunde” o adevărată comoară în spatele casei, care i-ar face invidioși pe mulți dintre carieriști sau marii businessmeni. Constantin Furtuna din satul Roșu, raionul Cahul, pare la prima vedere un tânăr care nu s-ar deosebi în mulțime, însă când vine mai aproape și începe să vorbească „te scutură” de tot ce-i negativ și stresant și te face să vezi și să înțelegi viața altfel. Nu i se șterge nicio clipă de pe chip zâmbetul, iar fiecare gest transmite o poftă incomensurabilă de viață. A descoperit acasă o altfel de agricultură Spune că s-a simțit mereu contopit cu natura și a venit să studieze ecologia în capitală „pentru a întinde o mână de ajutor celei care ne ține în viață”. „Natura este în pericol din cauză că omul își dorește tot mai multe de la ea fără să-i pese că ea poate oferi lucruri cu mult mai frumoase, dacă nu ar fi hărțuită. Am renunțat la facultate, pentru că nu era ceea ce am așteptat. În 2012, am rev