Treceți la conținutul principal

CĂLĂTORIA MEA

Cum a început totul…

Lucram în grădina mea de când eram copil. Am amintiri din copilărie cînd ajutam mama în grădină, mi-a plăcut mereu să petrec timp în natură și să lucrez în grădină, dar, ca mulți alții, pe măsură ce am crescut, am pierdut acest interes. Lucruri precum durerile de spate cauzate de săpăturile manuale și de munca grea pe care le-a cerut grădina era prea mult pentru mine și am căutat un mod mai simplu și natural de a avea grijă de grădină. Am ocolit acest lucru făcând doar minimul și am scăpat cu asta timp de mulți ani. Apoi am avut ocazia să cunosc mulți oameni din diferite țări și am întâlnit un tânăr călător care mi-a spus despre un alt mod de grădinărit. Acest mod a fost mai ușor și mai natural. Mi-a spus despre cuvântul cheie „Permacultură”. Bineînțeles, următorul meu pas a fost să intru pe internet și să încep să cercetez „Permacultura”, unde am găsit o mulțime de videoclipuri cu instrucțiuni, precum și cărți pentru această metodă de grădinărit. În 2012 am început să studiez mai activ. Începând din primăvara anului 2013, am făcut o schimbare totală în grădina mea, iar practica mea de grădinărit a devenit mult mai simplă, ceea ce a însemnat că cerințele mele fizice au fost mult reduse, permițându-mi să nu mai lucrez atât de mult. Am fost foarte fericit și bucuros că am descoperit permacultura și cum aș putea colabora cu natura, bucurându-mă mai mult de grădinărit și făcând din locul de baștină, o mică bucată de rai.

Am învățat atât de multe despre Permacultură și a fost foarte ușor să-mi adaptez metodele și să încep să aplic ceea ce am învățat. Acesta a fost modul perfect de a colabora cu natura, creând un sistem organic pe pământul meu, generând un ciclu natural de alimente vii. Cu principiile Permaculturii am reușit să aduc o mai mare diversitate organizării grădinii mele. Mă bucur, c
ă am înțeles devreme cu adevărat că aș putea trăi bine în sat, grădinărind în acest mod natural, având propriile mele fructe, legume și ierburi. Apoi mi-au venit mai multe idei în minte. Am început să împărtășesc aceste cunoștințe cu tinerii. Spunându-le că acest lucru este posibil și că nu au trebuit să fugă în jungla orașului pentru a supraviețui. De asemenea, pentru că Permacultura ne oferă multă libertate și independență în viață, începând de la grădinărit ecologic și clădiri ecologice, mai sunt multe de dezvoltat în această direcție.


Acum sunt în anul 5 al provocării Permaculturii din grădina mea și totul continuă să crească foarte bine. Acum mă bucur de fructe, ierburi, legume din grădina mea ca parte a meselor mele zilnice. Toate acestea le monitorizez lunar prin imagini și videoclipuri scurte pe care le voi posta pe acest site, împărtășindu-le cu alții și demonstrând ceea ce este posibil. În ultimii ani, oaspeții și călătorii au rămas acasă la mine și, când au văzut natura grădinii mele, au avut multe întrebări și am fost mai mult decât fericit să răspund și să împărtășesc cunoștințe despre principiile Permaculturii pe care le folosesc. Le-a plăcut învățarea și m-au făcut să-mi dau seama că aș putea merge mai departe și să încep să predau acest mod de grădinărit din experiența mea adunată. Pentru că folosesc rețele de călătorie online, de câteva ori oaspeții mi s-au alăturat special pentru a experimenta sistemul Permaculturii. În fiecare sezon sunt deschis pentru oaspeții care doresc să studieze Permacultura. Am creat prezentări powerpoint cu toți anii de experiență. Acum, ofer și coaching online despre Permacultură sau, dacă doriți, puteți să mă vizitați în orice anotimp pentru a învăța metode practice.


Serviciile oferite de Constantin pe lângă permacultură, altele dintre ele sunt ecoturismul și nutriția.


Ecotursim - TURISM DURABIL

Sunt persoana la care merită a călători în sudul Moldovei. Pot să mă întâlnesc cu voi și său 
 găzduiți câteva nopți în propria mea casă, numită acum EcoCostel, unde închiriez două camere atât pentru oaspeții naționali, cât și pentru cei internaționali.  
AFLAȚI MAI MULTE ECOTURISM


Nutriție - ALIMENTARE DURABILĂ ȘI SĂNĂTOSĂ

După ce am învățat multe despre ce să mănânc, când să mănânc și cum să mănânc, vă pot oferi sfaturi, meniuri speciale și sfaturi nutriționale. Împreună putem lucra pentru a vă îmbunătăți stilul de viață zilnic alimentar.  
AFLĂ MAI MULTE DESPRE ALIMENTAȚIE


Permacultura - VIAȚA DURABILĂ

Permacultura te ajuta să-ți cultivi propriile produse biologice. Mi-am transformat grădina într-un mic oazis, din care mănânc fructe 100% ecologice, legume și verdeață cu frunze și te pot ajuta să crești pe ale tale. 
AFLAȚI MAI MULT DESPRE PERMACULTURĂ


Misiunea și valorile mele

De când am devenit conștient de modul în care ne tratăm mâncarea și mediul, nu am mai putut privi în altă parte și am decis să iau măsuri și să contribui cu ceea ce pot pentru ziua de mâine mai bună. Acestea fac parte din misiunea și valorile mele:


  • O lume autosuficientă
  • O lume ecologică
  • Fermă organică
  • Viață durabilă
  • Călătorii durabile
  • Dietele pe bază de plante - raw-veganism, veganism și vegetarianism
  • O umanitate educată corespunzător


                            Serviciile noastre nu sunt taxate, dar este binevenit un sprijin cu o donație.

WebSite-ul www.EcoCostel.com și VLOG și Sustine-mă cu donații pentru crearea unei livezi eco / pădure comestibilă și a unei pepeniere pe un teren mai mare.

Apreciați-ne și urmați-ne pe rețelele sociale!
Pagina fanilor Facebook și Instagram

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

PREZENTARE PERMACULTURA

Seminar despre Permacultur ă Am fost la Eco-Village Moldova unde am împărtășit timp de o oră experiența și descoperirile în domeniul Permaculturii în propria grădină. Am fost bucuros să răspund la toate întrebările legate de acest subiect. Îmi place să lucrez în colaborare cu natura, mai ales că acest lucru ne poate face viața autosuficientă și durabilă. PRIMĂVARA Primavara in a grădina cu permacultură va fi întotdeauna mai frumoasă și mai plină de natură. Diferența este ușor de recunoscut. Grădina mea este plină de diversitate organică, pomi fructiferi, tufișuri, ierburi, de asemenea, tot solul este acoperit cu fîn, frunziș sau paie care imită mediul natural. În partea stângă, există un teren deschis vizibil, deșert agricol așa cum îl numesc astăzi. Aceasta este marea diferență între grădina cu Permacultură și grădina administrată în mod tradițional. Știm că numai într-o grădină cu Permacultură viața biologică și solul fertil vor fi din ce în ce mai bune în fiecare an, acesta este mod

VLOG - PERMACULTURA IN MOLDOVA LA ECOCOSTEL

Vlog - Permacultura în Moldova Grădina EcoCostel este situată pe același teren al pensiunii EcoCostel, în partea de sud a Moldovei, lângă orașul Cahul, în satul Roșu.  Proprietarul Constantin este pasionat de Permacultură, o metodă de grădinărit durabilă, unde are o grădină frumoasă în care cresc o varietate de plante, ierburi, pomi fructiferi, tufișuri de fructe de pădure.  Această grădină locală oferă o varietate de semințe organice sau semințe de moștenire, rădăcini de plante și flori, tufe tinere și pomi fructiferi.  Constantin, oferă cursuri online și offline folosind metode practice cu exemple.  Veți învăța tot ce aveți nevoie pentru a începe o grădină de la zero, folosind, de asemenea, minimum de timp și resurse.  Metodele pe care le veți descoperi aici sunt naturale și simple, luate din principiile și natura Permaculturii.  În ultimii 9 ani, Constantin a experimentat și a învățat despre grădinăritul ecologic și viața durabilă, astfel că a dobândit atât de multe cunoștințe, iar

AGRICULTORUL VIITORULUI ESTE IN SATUL ROSU

UNIC / Este tânăr, cunoaște limbi străine și repară calculatoare, însă „ascunde” o adevărată comoară în spatele casei, care i-ar face invidioși pe mulți dintre carieriști sau marii businessmeni. Constantin Furtuna din satul Roșu, raionul Cahul, pare la prima vedere un tânăr care nu s-ar deosebi în mulțime, însă când vine mai aproape și începe să vorbească „te scutură” de tot ce-i negativ și stresant și te face să vezi și să înțelegi viața altfel. Nu i se șterge nicio clipă de pe chip zâmbetul, iar fiecare gest transmite o poftă incomensurabilă de viață. A descoperit acasă o altfel de agricultură Spune că s-a simțit mereu contopit cu natura și a venit să studieze ecologia în capitală „pentru a întinde o mână de ajutor celei care ne ține în viață”. „Natura este în pericol din cauză că omul își dorește tot mai multe de la ea fără să-i pese că ea poate oferi lucruri cu mult mai frumoase, dacă nu ar fi hărțuită. Am renunțat la facultate, pentru că nu era ceea ce am așteptat. În 2012, am rev