Treceți la conținutul principal

ECOTURISM

Cum a început EcoCostel

Casa de oaspeți EcoCostel a fost fondată de Constantin Furtuna, care s-a născut și a crescut în zona Cahul. Prin participarea sa entuziastă de mulți ani la comunitatea Couchsurfing, Constantin a descoperit că îi place să întâlnească oameni din întreaga lume. Prin schimburile interculturale, el a salutat în mod deosebit oportunitatea de a afla despre stilurile de viață ale altora și de a-și îmbunătăți limba engleză, împărtășind în același timp detalii despre cultura moldovenească. În cele din urmă, a decis să transforme locația EcoCostel, într-o mică pensiune din inima țării moldovei.

EcoCostel este situat în satul Roșu, în sudul Moldovei. Roșu se află la aproximativ 5 kilometri de Cahul, care este al treilea oraș ca mărime din Moldova. Satul este un punct de oprire convenabil pentru călătoria mai departe, în orice direcție! Pe proprietate există o grădină mare, în care Constantin cultivă fructe și legume folosind principiile Permaculturii. Afară există o masă și scaune, cu vedere la vița de vie din cartier și la peisajul rural. Dacă vremea o permite, este posibil odihna în aer liber.

În satul Roșu, oaspeții se pot bucura de tot ceea ce mama natură are de oferit: cer însorit, aer și apă proaspătă, fructe și legume organice. Sătenii satului sunt prietenoși și dornici să interacționeze cu călătorii. Unele dintre ele pot oferi chiar produse de casă de vânzare, cum ar fi legume, fructe, lactate, ouă și vin. Oaspeții văd casele din Roșu drept „case cu stil artistic” datorită exteriorului lor destul de albastru și a picturilor și desenelor elaborate de artă populară. Chiar și fântânile de apă din cartier sunt decorate manual! Fiecare este unic.

Orașul Cahul este ușor accesibil prin intermediul mini-autobuzului local #7, care circulă frecvent spre și de la Roșu. Un bilet de autobuz dus costă 3 Lei (aproximativ 0,15 cenți Euro), iar călătoria durează aproximativ 15 minute, iar stația de autobuz se află la aproximativ 10 minute de mers pe jos de la EcoCostel. Cahul are bancomate, un supermarket modern, o piață mare în aer liber și câteva magazine de specialitate mai mici. Restaurantele și barurile de acolo oferă mâncăruri și vinuri delicioase, iar oamenii orașului sunt prietenoși. Cahul este o destinație populară de spa și stațiune de sănătate datorită „Sanatoriului Nufărul Alb”, care oferă tratament cu apă minerală, recreere și reabilitare și găzduiește, de asemenea, festivalul de muzică populară „Nufărul Alb” (care se traduce „White Nymphaea ”).

Despre fondator / proprietarul, Constantin 

Constantin este un om renascentist modern. Este pasionat de Permacultură, o metodă de filozofie a grădinăritului durabil și îi place să gătească, să citească cărți și să învețe ceva nou și util. De asemenea, îi place să asculte muzică, să urmărească filme și să aprecieze tot ce este frumos în viață. Iubește mâncarea gustoasă - în special salatele și pizza. El încorporează practicile vegetariene, vegane și crude în ceea ce gătește și pregătește mâncăruri moldovenești, precum și cele cu fler internațional. Constantin a fost descris ca un „domn prietenos” și „conversaționalist entuziast”. Apreciază umorul și îi place să-i ajute pe alții, nu numai în satul său și în zona Cahul, ci și în comunitatea internațională.

Vorbește moldo-română, engleză, rusă, italiană puțin franceză și spaniolă. De asemenea, este interesat de afaceri, fotografie, natură, animale, computere, scris, psihologie, călătorii și sporturi precum înotul și ciclismul. Așteaptă cu nerăbdare să descopere, și mai multe, interese în viitor.

Activități

O plimbare prin satul Roșu care este un loc pitoresc pentru a vă relaxa, departe de agitația vieții orașului. De la relaxare în grădina lui Constantin până la călătoria cu un tren vechi de 50 de ani datând din epoca sovietică, mediul rural moldovenesc oferă multe experiențe unice. Iată câteva dintre activități de care s-ar putea să vă bucurați în timp ce stați la EcoCostel.

Proprietarii de case din Moldova se mândresc cu decorarea caselor într-o manieră tradițională și colorată. Chiar în fața porțiilor la EcoCostel, veți vedea garduri de toate culorile și exteriorul casei pictate pentru cu forme de flori, ciorchini de viță și alte simboluri din natură sau folclor. Pe fiecare stradă există puțuri de apă funcționale, fiecare decorat într-un mod unic. Sătenii din sat sunt primitori și curioși cu privire la vizitatorii care vin la EcoCostel. Vor face semn cu mâna și vă vor întâmpina cu salutare "bună ziua", și s-ar putea chiar să vă invite în grădina lor la un pahar de vin, făcut cu dedicare crescând viță de vie pe podgorii ale regiunii.

Fiecare anotimp oferă ceva special, iar satul Roșu este locul perfect pentru această artă a naturii în continuă schimbare. Primăvara, pomii fructiferi și florile de salcâm sunt în floare, parfumând aerul cu o aromă dulce. De la verdele glorios al lunilor de vară, până la culorile toamnei în timpul recoltei, iarna cu multă zăpadă și cu siguranță nu prea rece. Roșu este un loc minunat pentru a aprecia natura și a asista obiceiurile agricole din mediul rural moldovenesc.

În centrul satului Roșu există 2 baruri și 2 piețe mici, unde este posibil să cumperi alimente, apă și alte obiecte. Dacă doriți să călătoriți la Cahul pentru mai multe produse și servicii.

O plimbare prin orașul Cahul ce are o atmosferă relaxată, cu o cantitate minimă de mașini și zgomot. Orașul are un parc frumos, un muzeu etnografic, universitate, teatru și un centru cultural unde se organizează în mod regulat concerte și întâlniri. Există, de asemenea, un stadion de fotbal, un lac pentru înot și monumente din al doilea război mondial.

Un important centru de transport, Cahul are o gară și o stație de autobuz cu legături pentru călătorii mai îndepărtate. 

Călătoriți cu un tren din epoca sovietică Pentru cei care doresc să experimenteze istoria și călătoria înapoi în timp, călătoria cu trenul în Moldova este o necesitate! Constantin, va fi fericit să vă însoțească într-o excursie la casa unchiului său, în satul Slobozia Mare, unde puteți petrece noaptea. Cei 40 km din călătoria care durează aproximativ 2 ore, iar un bilet dus costă 5 Lei (aproximativ 0,25 cenți Euro). Pe parcurs, veți vedea vederi frumoase în timp ce călătoriți prin Rezervația Naturală Prutal de Jos din Moldova. (Din anumite motive vara aceasta, trenul a suspendat activitatea.) 

Ciclism și drumeții 

Explorează peisajul rural înconjurător pe jos sau cu bicicleta și deasemeni observarea păsărilor este ceva de neuitat. Costel are două biciclete pe care le puteți utiliza.

Camping

Camping în grădina EcoCostel, deasemeni este posibil. Cei mai mulți călători vin prin rețeau socială CouchSurfing și WarmShowers. Practic această activitate și găzduiesc călători de câțiva ani, acum activ și în comunitatea AirBnB, întâlnind călători din întreaga lume. Îmi place să găzduiesc oaspeți și să îi învăț despre modul de viață moldovenesc, în timp ce învăț despre cultura lor. În ultimii 8 ani am găzduit la mine aproximativ 375 de persoane care călătoreau în zonă cu bicicleta, de asemenea, am mers cu bicicleta de la Cahul la Chișinău timp de 3 zile împreună cu prietenii mei din Franța, ce a fost o experiență uimitoare!

Locuiesc la țară în satul Roșu din sudul Moldovei, toți oamenii care ajung aici în timpul verii pot să poposească, deoarece am spațiu în grădină și pentru corturi, zonă de grătar cu masă și scaune, duș de vară în aer liber și toaletă ecologică, bără și paralele, wi-fi nelimitat, electricitate pentru încărcarea dispozitivelor și lumina este furnizată.

Diverse activități la grădina EcoCostel printre jocuri sau a purta o conversație interesantă și este locul ideal pentru a savura soarele, a admira peisajul rural din Moldova. Constantin este pasionat de Permacultură și și-a transformat curtea casei într-o grădină productivă și durabilă. El a fost recunoscut la nivel local ca autoritate pe tema Permaculturii și a modului de viață durabil și încorporează fructe și legumele proaspete din grădina sa în mesele sănătoase pe care le prepară. De la învățarea altora despre modul de pregătire a mâncărurilor tradiționale moldovenești, până la explicația principiilor Permaculturii, el dorește să împărtășească cunoștințele sale și oaspeților săi, voluntari. O masă și scaune din lemn așezate sub nucul grădinii oferă locul perfect pentru a discuta și a face schimb de povești și cunoștințe.

Rezervați-vă camera la EcoCostel din pagina ContactServiciile noastre nu sunt taxate, dar este binevenit un sprijin cu o donație. Îți mulțumesc pentru interes!

Cazare si Rezervare

Cazarea în propria cameră pentru una sau două persoane va fi gestionată după contact. Serviciul de saună poate fi, de asemenea, disponibil pentru oaspeți, pe baza unui timp mediu de utilizare de aproximativ 2 ore. Sauna poate fi utilizată simultan de maximum 4 persoane, este inclus și ceaiul meu de ierburi.

Dacă doriți / la cerere, vă pot găti fie mâncăruri tradiționale moldovenești, fie o variantă a propriilor rețete.

Rezervați-vă camera la EcoCostel din pagina ContactServiciile noastre nu sunt taxate, dar este binevenit un sprijin cu o donație. Îți mulțumesc pentru interes!


Camera Nr.1

Cameră privată cu canapea pentru două persoane (familie)

Camera Nr. 2

Cameră privată cu pat pentru o persoană


Baie modernă

✓ Duș modern ✓ Prosoape ✓ Toaletă ✓ Chiuvetă și bideu ✓ Mașină de spălat ✓ Săpun și hârtie igienică ✓ Cearșafuri și perne ✓ Fier de călcat / Masă de călcat

Bucătărie

✓ Cuptor și aragaz (cu arzătoare electrice și cu gaz) ✓ Frigider ✓ Filtru de cafea ✓ Blender ✓ Accesorii de gătit ✓ Vase și ustensile ✓ Mic dejun gratuit


Sauna

✓ Încălzire - sobă cu lemne și încălzitor electric ✓ Depozitare bagaj ✓ Informații și sfaturi gratuite ✓ Trusă de prim ajutor ✓ Parcare gratuită pe stradă

Grădină privată

✓ zona de grătar cu masă și scaune ✓ loc de camping ✓ excelent pentru copii de toate vârstele ✓ duș tradițional moldovenesc de vară (în aer liber) ✓ toaletă ecologică (în aer liber) ✓ bară si paralele (în aer liber)

Camping

Campingul are o vedere frumoasă la grădina ecologică a lui Constantin.Mai multe servicii

✓ TV în zona de relaxare comună (cu canal de televiziune locale) și VHS, DVD player ✓ Masă Ping Pong ✓ Biciclete disponibile ✓ Telefon ✓ WiFi gratuit ✓ Unele animale de companie sunt binevenite - v-a trebuie să contactați proprietarul ✓ Apel Taxi gratuit


Rezervați-vă camera la EcoCostel din pagina ContactServiciile noastre nu sunt taxate, dar este binevenit un sprijin cu o donație. Îți mulțumesc pentru interes!


Bucătărie moldovenească și internațională la EcoCostel

Constantin încorporează practicile vegetariene, vegane și crude în ceea ce gătește și pregătește mâncăruri moldovenești, precum și cele cu fler internațional. La cerere, pentru prânz sau cină poate găsi mâncăruri tradiționale precum Mămăligă sau poate pregăti salate proaspete, consistente.

Salate proaspete cu semințe de germeni, fructe proaspete și uscate, legume aburite, legume fermentate, ceai rece din flori și ierburi (și ceai fierbinte), lapte din tot felul de nuci, semințe de floarea-soarelui, muștar de casă, piureuri verzi, supe din ierburi cu leguminoase. Descoperiți diversitatea nutrițională în orice moment al anului la EcoCostel!

BBQ

Într-o noapte senină, Constantin ar putea încălzi grătarul casei pentru a găti cartofi, roșii, porumb, vinete, morcovi și ceapă.

Mic dejun, Pranz si cina, SmoothiesVoluntariat la casa de oaspeti EcoCostel

Faceți voluntariat la pensiunea noastră și aflați de la Constantin despre modul de viață din satul moldovenesc. Am nevoie de ajutorul unei persoane, cu curățenie în casă sau hrănirea pisicii și câinelui când nu sunt acasă câteva zile. Ca voluntar ai putea însoți, de asemenea, oaspeții în plimbări prin Roșu sau Cahul. În schimb, pot oferi cazare și mâncare. Principala regulă este să stați aici de la două săptămâni la aproximativ 3 luni, dar cu siguranță totul este flexibil, alegeți când să plecați. Te învăț mereu despre munca de aici și să ai o mare experiență din viața la sat. Aici, în Moldova, alimentele sunt în general organice și mai puțin costisitoare decât în ​​alte părți ale Europei. Practic permacultura în grădina mea și includ principiile crude, vegetariene și vegane în dieta mea. Este posibil și uneori să gătim împreună. Trebuie să știți că accept asistenți / voluntari nu numai persoane care urmează o dietă pe bază de plante pentru hrana personală, vegetarianii, veganii, veganii raw, fructarienii care sunt bineveniți, orice fel de dietă aveți să mâncați așa cum doriți, pentru că împart cu oaspeții orice tip de mâncare.

Iar pentru cei care doresc să-și exerseze mușchii, grădina are o bară și paralele. Constantin ar demonstra cu plăcere câteva exerciții care îi plac și chiar ar face un antrenament cu tine, dacă te interesează. În plus, există un duș de vară și toaletă Eco în aer liber.


Rezervați-vă camera la EcoCostel din pagina ContactServiciile noastre nu sunt taxate, dar este binevenit un sprijin cu o donație. Îți mulțumesc pentru interes!


Apreciați-ne și urmați-ne pe rețelele sociale!
Pagina fanilor Facebook și Instagram

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

PREZENTARE PERMACULTURA

Seminar despre Permacultur ă Am fost la Eco-Village Moldova unde am împărtășit timp de o oră experiența și descoperirile în domeniul Permaculturii în propria grădină. Am fost bucuros să răspund la toate întrebările legate de acest subiect. Îmi place să lucrez în colaborare cu natura, mai ales că acest lucru ne poate face viața autosuficientă și durabilă. PRIMĂVARA Primavara in a grădina cu permacultură va fi întotdeauna mai frumoasă și mai plină de natură. Diferența este ușor de recunoscut. Grădina mea este plină de diversitate organică, pomi fructiferi, tufișuri, ierburi, de asemenea, tot solul este acoperit cu fîn, frunziș sau paie care imită mediul natural. În partea stângă, există un teren deschis vizibil, deșert agricol așa cum îl numesc astăzi. Aceasta este marea diferență între grădina cu Permacultură și grădina administrată în mod tradițional. Știm că numai într-o grădină cu Permacultură viața biologică și solul fertil vor fi din ce în ce mai bune în fiecare an, acesta este mod

VLOG - PERMACULTURA IN MOLDOVA LA ECOCOSTEL

Vlog - Permacultura în Moldova Grădina EcoCostel este situată pe același teren al pensiunii EcoCostel, în partea de sud a Moldovei, lângă orașul Cahul, în satul Roșu.  Proprietarul Constantin este pasionat de Permacultură, o metodă de grădinărit durabilă, unde are o grădină frumoasă în care cresc o varietate de plante, ierburi, pomi fructiferi, tufișuri de fructe de pădure.  Această grădină locală oferă o varietate de semințe organice sau semințe de moștenire, rădăcini de plante și flori, tufe tinere și pomi fructiferi.  Constantin, oferă cursuri online și offline folosind metode practice cu exemple.  Veți învăța tot ce aveți nevoie pentru a începe o grădină de la zero, folosind, de asemenea, minimum de timp și resurse.  Metodele pe care le veți descoperi aici sunt naturale și simple, luate din principiile și natura Permaculturii.  În ultimii 9 ani, Constantin a experimentat și a învățat despre grădinăritul ecologic și viața durabilă, astfel că a dobândit atât de multe cunoștințe, iar

AGRICULTORUL VIITORULUI ESTE IN SATUL ROSU

UNIC / Este tânăr, cunoaște limbi străine și repară calculatoare, însă „ascunde” o adevărată comoară în spatele casei, care i-ar face invidioși pe mulți dintre carieriști sau marii businessmeni. Constantin Furtuna din satul Roșu, raionul Cahul, pare la prima vedere un tânăr care nu s-ar deosebi în mulțime, însă când vine mai aproape și începe să vorbească „te scutură” de tot ce-i negativ și stresant și te face să vezi și să înțelegi viața altfel. Nu i se șterge nicio clipă de pe chip zâmbetul, iar fiecare gest transmite o poftă incomensurabilă de viață. A descoperit acasă o altfel de agricultură Spune că s-a simțit mereu contopit cu natura și a venit să studieze ecologia în capitală „pentru a întinde o mână de ajutor celei care ne ține în viață”. „Natura este în pericol din cauză că omul își dorește tot mai multe de la ea fără să-i pese că ea poate oferi lucruri cu mult mai frumoase, dacă nu ar fi hărțuită. Am renunțat la facultate, pentru că nu era ceea ce am așteptat. În 2012, am rev